Fasole batuta, orientala (Byesar)

Postat pe: 28-07-2015
(0)

Ingrediente

Fasole bob gigant – cca 500 g
Usturoi – 5-6 catei
Chimion – 1 lingurita rasa
Chimen – ½ lingurita
Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
Zeama de lamaie – 2 linguri
Frunze de menta pentru décor
Boia dulce – 1 lingurita
Piper cayenne – 1 lingurita rasa
Ceapa rosie pentru décor
Extra ulei de masline pentru décor
Extra boia pentru décor
Coriandru proaspat – 1 legatura
Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

4h:50min
Coaceti usturoiul in cuptor;
Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;
Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);
Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;
Treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo);
Compozitia rezultat-o introduceti-o intr-un blender, impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boia dulce si piper cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o blendati sa obtineti o pasta fina, cremoasa;
Taiati ceapa rosie cubulete mici;
Tocati coriandrul marunt;
Serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta;
Prajiti paine sau serviti alaturi de pita;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fasole batuta, orientala (Byesar)" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole batuta, orientala (Byesar)