Fasole batuta, orientala (Byesar)

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta, orientala (Byesar)

Ingrediente

  • Fasole bob gigant – cca 500 g
  • Usturoi – 5-6 catei
  • Chimion – 1 lingurita rasa
  • Chimen – ½ lingurita
  • Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Frunze de menta pentru décor
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Piper cayenne – 1 lingurita rasa
  • Ceapa rosie pentru décor
  • Extra ulei de masline pentru décor
  • Extra boia pentru décor
  • Coriandru proaspat – 1 legatura
  • Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Coaceti usturoiul in cuptor;
Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;
Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);
Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;
Treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo);
Compozitia rezultat-o introduceti-o intr-un blender, impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boia dulce si piper cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o blendati sa obtineti o pasta fina, cremoasa;
Taiati ceapa rosie cubulete mici;
Tocati coriandrul marunt;
Serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta;
Prajiti paine sau serviti alaturi de pita;
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc