Fasole batuta, orientala (Byesar)

Postat pe: 28-07-2015
(0)

Ingrediente

Fasole bob gigant – cca 500 g
Usturoi – 5-6 catei
Chimion – 1 lingurita rasa
Chimen – ½ lingurita
Ulei de masline extravirgin – 80 – 100 ml
Zeama de lamaie – 2 linguri
Frunze de menta pentru décor
Boia dulce – 1 lingurita
Piper cayenne – 1 lingurita rasa
Ceapa rosie pentru décor
Extra ulei de masline pentru décor
Extra boia pentru décor
Coriandru proaspat – 1 legatura
Sare si piper alb – dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

4h:50min
Coaceti usturoiul in cuptor;
Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte;
Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);
Cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron;
Treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo);
Compozitia rezultat-o introduceti-o intr-un blender, impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boia dulce si piper cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o blendati sa obtineti o pasta fina, cremoasa;
Taiati ceapa rosie cubulete mici;
Tocati coriandrul marunt;
Serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta;
Prajiti paine sau serviti alaturi de pita;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole batuta, orientala (Byesar)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole batuta, orientala (Byesar)