Ingrediente

cca100 gr fasole rosie uscata
1 tulpina de telina
1 morcov
1 ceapa medie
ardel rosu nu prea mare
1 catel de usturoi
2 ramurele de rozmarin
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

2 portii
Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert, am schimbat apa si am pus si jumatate de ceapa, morcovul si telina impreuna cu fasolea la fiert.
Intre timp, coacem ardeiul pe ochiul de la aragaz si prajim ceapa in putin ulei de masline impreuna cu rozmarinul.
Scurgem fasolea si indepartam morcovul, ceapa si telina.
In tocator sau in masina de tocat punem fasolea fiarta, ardelul curatat de pielita si seminte, ceapa prajita de unde am scos rozmarinul si usturoiul zdrobit si transformam totul intr-o pasta. Adaugam si sare si piper si omogenizam.
Se serveste pe felii de paine de casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fasole batuta" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Cand nu suntem in perioada postului, se poate adauga si o lingura de maioneza sau chiar maioneza de post.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fasole batuta