Egg Roll sau Rulouri de Ou

Complexitate
redusa
Egg Roll sau Rulouri de Ou

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri de lapte
  • ulei pentru uns tava
  • sare si piper
  • 4 feliute subtiri de sunca Prosciutto
  • cascaval (parmesan, mozzarella, etc)
  • 1/4 dintr-un castravete crud
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 4 frunze de salata

Mod de preparare

Se spala si se toaca destul de marunt, rosia, castravetele si ardeiul si se pun intr-un castronel cu un strop de ulei, sare si piper, se amesteca si se lasa deoparte, se rade cascavalul pe care doriti sa il folositi, se feliaza foarte foarte subtire sunca (asta daca nu este gata feliata la magazin).

Se sparg ouale intr-un castronas, se bat bine si se amesteca cu cele 3 linguri de lapte, se drege de sare si piper.

Intr-o tigaie antiaderenta se pune cu o pensula, putin ulei si se infierbanta. Cand este suficient de fierbinte se toarna 1/4 din cantitatea de ou in tigaie, se rasuceste ca si la clatite si se coace. Pentru a intoarce pe partea cealalta clatita de ou trebuie sa ne folosim de o farfurie plata.

Prin alunecare punem clatita pe farfurie si cu ajutorul ei o intoarcem in tigaie pe partea opusa si o prajim. Cand este gata o scoatem (prin alunecare) pe o farfurie plata. Procedam la fel si cu restul amestecului de ou si in final trebuie sa obtinem 4 clatite.

Se aseaza cate o feliuta de sunca pe fiecare clatita, se presara cascavalul si se ruleaza, se taie in 3 bucati si se prinde cu cate o scobitoare.

Daca cineva doreste o varianta putin mai sanatoasa, atunci peste feliuta de sunca se presara din amestecul de rosii/ardei/castravete, se pune cascavalul deasupra (se poate si fara sau cu branza telemea in schimb), se ruleaza si se inveleste intr-o foaie de salata.
Se serveste ca atare sau cu paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Tocanita de porc cu ciuperci
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ciuperci

Tocanita de porc cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola