Se spala si se toaca destul de marunt, rosia, castravetele si ardeiul si se pun intr-un castronel cu un strop de ulei, sare si piper, se amesteca si se lasa deoparte, se rade cascavalul pe care doriti sa il folositi, se feliaza foarte foarte subtire sunca (asta daca nu este gata feliata la magazin).
Se sparg ouale intr-un castronas, se bat bine si se amesteca cu cele 3 linguri de lapte, se drege de sare si piper.
Intr-o tigaie antiaderenta se pune cu o pensula, putin ulei si se infierbanta. Cand este suficient de fierbinte se toarna 1/4 din cantitatea de ou in tigaie, se rasuceste ca si la clatite si se coace. Pentru a intoarce pe partea cealalta clatita de ou trebuie sa ne folosim de o farfurie plata.
Prin alunecare punem clatita pe farfurie si cu ajutorul ei o intoarcem in tigaie pe partea opusa si o prajim. Cand este gata o scoatem (prin alunecare) pe o farfurie plata. Procedam la fel si cu restul amestecului de ou si in final trebuie sa obtinem 4 clatite.
Se aseaza cate o feliuta de sunca pe fiecare clatita, se presara cascavalul si se ruleaza, se taie in 3 bucati si se prinde cu cate o scobitoare.
Daca cineva doreste o varianta putin mai sanatoasa, atunci peste feliuta de sunca se presara din amestecul de rosii/ardei/castravete, se pune cascavalul deasupra (se poate si fara sau cu branza telemea in schimb), se ruleaza si se inveleste intr-o foaie de salata.
Se serveste ca atare sau cu paine prajita.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii