Intr-o cratita se pune la fiert laptele cu ulei si sare. Cand clocote se adauga deodata faina si se amesteca pana ce se desprinde de pe marginea vasului. Se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale intregi pe rand, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.
Acest aluat se pune in corner sau punga si se fac mici gramajoare sau bastonase sau ce doriti, in functie de creativitate, in tava dupa care se dau la copt.
Atentie! ! ! Sa nu se deschida usa la cuptor decat dupa 15 - 20 min, riscati sa se lase gogoselele.
Cand sunt coapte se iau cu o paleta din tava, se lasa sa se raceasca si se pot umplea cu tot felul de amestecuri interesante:
-umplutura de la ouale umplute
-branza amestecata cu ardei si cu verdeata
-pate
-cascaval, sunca, maioneza, sare, piper
Gogoselelor li se taie un capacel, dar nu de tot, se umplu dupa preferinta si se aseaza capacelul la loc.
Se pregateste un platou pe care s-a pus salata verde si se aseaza aceste aperitive minunate.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii