Drob Pascal

Portii
20
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Drob Pascal

Ingrediente

  • 700 g ficat de porc
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde
  • Mărar
  • Pătrunjel
  • 2 ouă
  • 5 linguri ulei
  • 50 g unt
  • Sare după gust
  • caşcaval ras după gust
  • câteva roşii cherry

Mod de preparare


Se spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata în aprox 1h), se ia focul şi se lasă la răcit.

Separat, se pregăteşte orezul astfel: se călesc mai întâi cepele tăiate mărunt într-o tigaie cu puţin ulei încins. Când ceapa devine aurie, se adaugă morcovul ras, se stinge cu puţină apă, apoi se adaugă orezul şi se călesc doar un pic împreună. Se acoperă cu apă, lăsând să fiarbă cam 15-20 de minute, având grijă ca orezul să nu iasă prea moale. Se lasă la răcit.

Se mărunţeşte ficatul la robot sau blender, apoi se amestecă împreună cu orezul, sare după gust, frunzele de ceapă verde, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, ouăle şi uleiul.

Se toarnă amestecul în două forme de copt (din cele pentru cozonac) pregătite cu foaie de copt. Se presară caşcavl ras, bucăţele de unt din loc în loc, câteva roşii cherry decojite şi tăiate feliuţe. Se dau ambele la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 40 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).

Timp de pregătire: 1h 40min;
Timp de coacere: 40min;
Porţii: 20

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/drob-pascal-2018.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Rulada de carne tocata cu legume
Bucataras.RO

Rulada de carne tocata cu legume

La inceput vroiam sa fac doar o rulada,dar nestiinda ce cantitati de carne imi trebuie......mi-au iesit doua...foarte bune.

Rulada de carne tocata cu legume
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac