Drob Pascal

Portii
20
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Drob Pascal

Ingrediente

  • 700 g ficat de porc
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde
  • Mărar
  • Pătrunjel
  • 2 ouă
  • 5 linguri ulei
  • 50 g unt
  • Sare după gust
  • caşcaval ras după gust
  • câteva roşii cherry

Mod de preparare


Se spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata în aprox 1h), se ia focul şi se lasă la răcit.

Separat, se pregăteşte orezul astfel: se călesc mai întâi cepele tăiate mărunt într-o tigaie cu puţin ulei încins. Când ceapa devine aurie, se adaugă morcovul ras, se stinge cu puţină apă, apoi se adaugă orezul şi se călesc doar un pic împreună. Se acoperă cu apă, lăsând să fiarbă cam 15-20 de minute, având grijă ca orezul să nu iasă prea moale. Se lasă la răcit.

Se mărunţeşte ficatul la robot sau blender, apoi se amestecă împreună cu orezul, sare după gust, frunzele de ceapă verde, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, ouăle şi uleiul.

Se toarnă amestecul în două forme de copt (din cele pentru cozonac) pregătite cu foaie de copt. Se presară caşcavl ras, bucăţele de unt din loc în loc, câteva roşii cherry decojite şi tăiate feliuţe. Se dau ambele la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 40 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).

Timp de pregătire: 1h 40min;
Timp de coacere: 40min;
Porţii: 20

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/drob-pascal-2018.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza de vaci
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort cu cafea si brandy
Bucataras.RO

Tort cu cafea si brandy

Povestea acestui tort este simpla: Dr. Oetker mi-a facut o minunata surpriza inainte de Sarbatori trimitandu-mi o cutie cu...

Tort cu cafea si brandy
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia