Drob din Ficat (ficatei) de Pui

Complexitate
redusa
Drob din Ficat (ficatei) de Pui

Ingrediente

  • 800 gr ficatei de pui
  • 4 oua crude
  • 2 oua fierte tari
  • 1 legatura de ceapa verde si una de usturoi verde sau in lipsa lui 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde tocat si una de marar sau in lipsa ei eu am pus 2 linguri cu marar uscat tocat
  • sare
  • piper
  • prapure daca avem sau daca nu ulei sau unt pentru unsa tava
  • pesmet sau hirtie de copt depinde ce alegem

Mod de preparare

- punem la fiert ficateii in apa cu sare 15 minute
- ii scurgem si ii lasam la racit
- curatam de coaja cele 2 oua fierte tari

- tocam marunt ceapa verde si usturoiul sau strivim cateii de usturoi daca nu avem usturoi verde
- tocam marunt cu cutitul sau radem pe razatoarea mare ficateii de pui, adaugam ceaopa si usturoiul, verdeata tocata si cele 4 oua batute usor cu furculita, sare si piper. Amestecam cu mina.

- ungem tava si preseram pesmet sau punem praporul sau hirtia de copt, cum hotariti si varsam jumatate din compozitie, asezam cele 2 oua fierte tari in lungime /culcate si acoperim cu restul de compozitie.
- introducem tava (24*10*6 cm) la cuptor, in cuptorul gata incalzit la 190-200°c pina cind se rumeneste cca 30 minute

Nu trebuie sa se coaca prea mult caci devine sfarimicios, se taie rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate