Drob de Linte

Complexitate
redusa
Drob de Linte

Ingrediente

  • -1 cana de linte
  • -1/2 cana gris
  • -1/4 cana pesmet
  • -3/4 cana de ulei
  • -4 oua
  • -sare, piper dupa gust
  • -o legatura patrunjel verde
  • -o caciulie de usturoi

Mod de preparare

Lintea se spala, se fierbe, se strecoara. Fierbe repede, chiar daca nu este pusa la inmuiat.

Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga apoi si galbenusurile, grisul, pesmetul condimentele, patrunjelul taiat marunt, uleiul si lintea scursa bine. (Reteta spune ca lintea se da prin masina de tocat carne, dar eu prefer consistenta drobului cu bobul intreg).

Compozitia se pune intr-o forma de cozonac tapetata bine cu pesmet si se da la cuptor, la 180 grade, pentru aproximativ 35 de min.

Se lasa la racit in tava, se scoate pe o planseta, se portioneaza.
Se serveste cu sosul preferat langa garnitura de orez sau ca si aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)