Lintea se spala, se fierbe, se strecoara. Fierbe repede, chiar daca nu este pusa la inmuiat.
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga apoi si galbenusurile, grisul, pesmetul condimentele, patrunjelul taiat marunt, uleiul si lintea scursa bine. (Reteta spune ca lintea se da prin masina de tocat carne, dar eu prefer consistenta drobului cu bobul intreg).
Compozitia se pune intr-o forma de cozonac tapetata bine cu pesmet si se da la cuptor, la 180 grade, pentru aproximativ 35 de min.
Se lasa la racit in tava, se scoate pe o planseta, se portioneaza.
Se serveste cu sosul preferat langa garnitura de orez sau ca si aperitiv.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPe ultima suta de metri de post, vin cu o reteta de tarta cu ciuperci tare gustoasa. Numai buna de pregatit pentru masa de...
Tarta floare cu ciuperciNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii