Drob de Ficat cu Branza

Complexitate
redusa
Drob de Ficat cu Branza

Ingrediente

  • -1 kg ficat (porc, vita, miel)
  • -1 cartof mai mare
  • -5 oua
  • -200 ml smantana
  • -150 g branza sau cascaval
  • -4 linguri gris
  • -2 linguri unt
  • -2 legaturi de patrunjel verde
  • -2 legaturi de ceapa verde
  • -1 legatura usturoi verde
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Opariti iute, circa 5 min, in apa cu sare, ficatul taiat cuburi, scurgeti-l, lasati-l la racit si treceti-l prin masina de tocat impreuna cu cartoful curatat de coaja. Adaugati smantana, ouale si grisul.

Separat, tocati marunt ceapa si usturoiul, caliti-le in unt pana se inmoaie si lasati la racit. Adaugati la compozitie impreuna cu patrunjelul verde tocat si potriviti de sare si piper. Asezati compozitia intr-o forma de chec unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie de copt, inclusiv peretii laterali si infigeti din loc in loc, pe lungime, bucati de branza sau cascaval.

Dati la cuptorul incins, la foc moderat, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este copt si prinde o crusta frumos rumenita. Lasati la racit.

Serviti drobul feliat.

In compozitia de drob eu am mai adaugat ardei gras, colorat, taiat cubulete.

Ficatul se poate inlocui cu pate de ficat, iar drobul se poate coace intr-o foaie de aluat pentru placinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sireata
2
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Colacei Bucovineni
3
Dulciuri

Colacei Bucovineni

Colacei Bucovineni
Dulceata de paducel (gherghine)
4
Conserve, muraturi

Dulceata de paducel (gherghine)

Dulceata de paducel (gherghine)
Parteneri
Ciorba de dovlecei, cu leustean
Bucataras.RO

Ciorba de dovlecei, cu leustean

Pentru ca este vara si pentru ca avem legume proaspete din belsug, am profitat de acest lucru si am pregatit o ciobita...

Ciorba de dovlecei, cu leustean
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia