Drob de Ficat cu Branza

Complexitate
redusa
Drob de Ficat cu Branza

Ingrediente

  • -1 kg ficat (porc, vita, miel)
  • -1 cartof mai mare
  • -5 oua
  • -200 ml smantana
  • -150 g branza sau cascaval
  • -4 linguri gris
  • -2 linguri unt
  • -2 legaturi de patrunjel verde
  • -2 legaturi de ceapa verde
  • -1 legatura usturoi verde
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Opariti iute, circa 5 min, in apa cu sare, ficatul taiat cuburi, scurgeti-l, lasati-l la racit si treceti-l prin masina de tocat impreuna cu cartoful curatat de coaja. Adaugati smantana, ouale si grisul.

Separat, tocati marunt ceapa si usturoiul, caliti-le in unt pana se inmoaie si lasati la racit. Adaugati la compozitie impreuna cu patrunjelul verde tocat si potriviti de sare si piper. Asezati compozitia intr-o forma de chec unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie de copt, inclusiv peretii laterali si infigeti din loc in loc, pe lungime, bucati de branza sau cascaval.

Dati la cuptorul incins, la foc moderat, pentru aproximativ 40 min sau pana ce este copt si prinde o crusta frumos rumenita. Lasati la racit.

Serviti drobul feliat.

In compozitia de drob eu am mai adaugat ardei gras, colorat, taiat cubulete.

Ficatul se poate inlocui cu pate de ficat, iar drobul se poate coace intr-o foaie de aluat pentru placinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici