Curelusa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sunca de pe burta unui porc
  • Sare
  • zeama de varza
  • cimbru
  • dafin
  • usturoi

Mod de preparare

Toata sunca de pe burta unui porc se intinde pe masa si se taie fasii late de 5-6 cm pe toata lungimea. Se aseaza intrunvas cu sare si se lasa doua saptamani dupa care se scoate si se pune la fiert cu zeama de varza si condimente.

Un singur clocot este de ajuns se scoate la racit i se adauga sfoara la unul din capete si se da la vant doua zile. Se afuma pana se obtine culoarea painii coapte dupa care ia drumul consumului.
Este cea mai nobila dintre sunci deoarece este si subtire si cu cea mai multa carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa