Cuburi aperitiv cu branza si frunze de ridichi

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cuburi aperitiv cu branza si frunze de ridichi

Ingrediente

  • blat:
  • frunze de ridiche (de la 2 legaturi din alea de 2 lei din piata)
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 10 gr sare
  • 1 praf de copt.
  • crema:
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 2-3 fire marar verde
  • 7-8 masline negre
  • boabe de mazare (vreo 3 linguri pline)
  • rosii cuburi
  • sare, piper
  • 1 ceapa mica

Mod de preparare

Am oparit frunzele de ridiche in apa cu sare, le-am scurs si le-am lasat la racit. Cand s-au racit bine, le-am bagat la blender si le-am mixat pana au devenit pasta. Colorant alimentar 100% bio.
Am separat galbenusurile de albusuri, in doua castroane diferite.
Peste galbenusuri am adaugat pe rand spanacul, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Am batut albusurile spuma tare cu praful de sare, dupa care le-am turnat peste galbenusuri, amestecand , cu grija de data asta, de sus in jos.
Intr-o tava in care am pus hartie de copt uda, am turnat compozitia si am dat -o in cuptorul incins (treapta 3) pentru 20 minute.
Intre timp am pregatit crema de branza.
Am amestecat ricotta cu mascarpone. Am adaugat ceapa si mararul tocate marunt. Si maslinele taiate felii.
Am potrivit de gust cu sare si piper.
Dupa ce s-a racit blatul l-am taiat in 3.
Peste primul strat am adaugat un strat generos de crema de branza, apoi am presarat boabe de mazare si cuburi de rosii.
Am asezat cel de-al doilea blat, apoi inca un strat generos de crema de branza. Si din nou boabe de mazare si cuburi de rosii.
Am pus si cel de-al treilea blat, am invelit in folie si am dat la frigider pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Tuguiet
2
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Bucataras.RO

Picior de porc cu sos de hrean si smantana

Sa incepem anul asa cum se cuvine in ce priveste gastronomia, nu???? :)))) Am primit un picior de porc afumat tare frumos,...

Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui