1.Se amesteca laptele cu drojdia si zaharul si se lasa la cescut timp de 30 minute.
2.Cartofii se fierb in coaja timp de 30 minute,apoi se curata si se fac piure.Se adauga untul,putina sare si piper,se amesteca si se lasa la racit.
3.Dupa racire se adauga la piure faina si ouale batute cu putin lapte,se amesteca bine sa se omogenizeze si se lasa la odihnit timp de 30 minute.
4.Trecut acest timp se modeleaza crochete cu ajutorul a 2 linguri si se prajesc in ulei incins pe toate partile pana devin aurii.Se pun la scurs pe hartie absorbanta.
5.Se servesc crochetele presarate cu patrunjel si cu maioneza.
Daca piureul pare apos se pune la foc lent si se amesteca incontinuu pana se mai ingroasa si s-a evaporat apa.
Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii