Covrigi Sarbesti

Complexitate
redusa
Covrigi Sarbesti

Ingrediente

  • 800 g faina (in reteta originala, era faina 300 g tip 400 si 500g tip 550, cum la mine la market nu e pe tipuri din astea, am folosit ce folosesc la paine de obicei, nealbita)
  • 300 ml apa calduta
  • 200 ml lapte cald
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare (eu am pus doua linguri de sare, aici am impresia ca e mai putin sarata sarea)
  • 15 g drojdie granulata (eu am pus patru lingurite)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare (din nou am pus mai mult)

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele in masina de paine, dar bineinteles se poate face si cu mana. (sau invers :)) ). Eu am mai pus faina pt ca aluatul a fost prea moale. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, dar nu foarte tare. Daca il faceti de mana, lasati sa se odihneasca 30 de minute la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul.

Pregatiti amestecul sarat cu care se vor unge covrigii, amestecand faina, sarea si apa cat e nevoie sa aiba consistenta unui aluat de clatite.

Preincalziti cuptorul la 240 grade C sau 465 grade F.

Pe planul de lucru uns cu ulei, rasturnati aluatul si impartit in 20 pana la 24 de bucati cat mai egale. Mie sportul cu egalul nu-mi prea iese intotdeauna, dar m-am straduit. Mi-au iesit 18 covrigi, unii mai mari altii mai mici. Rulati un snur lung de cca 40-50 cm de grosime de 1 cm. Snurul de aluat se indoaie in doua.

Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa inca 5 minute la temperatura camerei sa mai creasca. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor. Dupa 10 minute se scot si se prelinge amestecul de sare pe ei, in zig zag. Se dau din nou la cuptor inca 5 minute, timp in care covrigii se rumenesc frumos, iar amestecul sarat se usuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tuguiet
4
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Pizza briose
Bucataras.RO

Pizza briose

Pizza briose
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui