Covrigi Sarbesti

Complexitate
redusa
Covrigi Sarbesti

Ingrediente

  • 800 g faina (in reteta originala, era faina 300 g tip 400 si 500g tip 550, cum la mine la market nu e pe tipuri din astea, am folosit ce folosesc la paine de obicei, nealbita)
  • 300 ml apa calduta
  • 200 ml lapte cald
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare (eu am pus doua linguri de sare, aici am impresia ca e mai putin sarata sarea)
  • 15 g drojdie granulata (eu am pus patru lingurite)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare (din nou am pus mai mult)

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele in masina de paine, dar bineinteles se poate face si cu mana. (sau invers :)) ). Eu am mai pus faina pt ca aluatul a fost prea moale. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, dar nu foarte tare. Daca il faceti de mana, lasati sa se odihneasca 30 de minute la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul.

Pregatiti amestecul sarat cu care se vor unge covrigii, amestecand faina, sarea si apa cat e nevoie sa aiba consistenta unui aluat de clatite.

Preincalziti cuptorul la 240 grade C sau 465 grade F.

Pe planul de lucru uns cu ulei, rasturnati aluatul si impartit in 20 pana la 24 de bucati cat mai egale. Mie sportul cu egalul nu-mi prea iese intotdeauna, dar m-am straduit. Mi-au iesit 18 covrigi, unii mai mari altii mai mici. Rulati un snur lung de cca 40-50 cm de grosime de 1 cm. Snurul de aluat se indoaie in doua.

Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa inca 5 minute la temperatura camerei sa mai creasca. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor. Dupa 10 minute se scot si se prelinge amestecul de sare pe ei, in zig zag. Se dau din nou la cuptor inca 5 minute, timp in care covrigii se rumenesc frumos, iar amestecul sarat se usuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
3
Dulciuri

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Tort de clatite cu budinca
4
Dulciuri

Tort de clatite cu budinca

Tort de clatite cu budinca
Tocana de gogonele
5
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata