Covrigi Sarbesti

Complexitate
redusa
Covrigi Sarbesti

Ingrediente

  • 800 g faina (in reteta originala, era faina 300 g tip 400 si 500g tip 550, cum la mine la market nu e pe tipuri din astea, am folosit ce folosesc la paine de obicei, nealbita)
  • 300 ml apa calduta
  • 200 ml lapte cald
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare (eu am pus doua linguri de sare, aici am impresia ca e mai putin sarata sarea)
  • 15 g drojdie granulata (eu am pus patru lingurite)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare (din nou am pus mai mult)

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele in masina de paine, dar bineinteles se poate face si cu mana. (sau invers :)) ). Eu am mai pus faina pt ca aluatul a fost prea moale. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, dar nu foarte tare. Daca il faceti de mana, lasati sa se odihneasca 30 de minute la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul.

Pregatiti amestecul sarat cu care se vor unge covrigii, amestecand faina, sarea si apa cat e nevoie sa aiba consistenta unui aluat de clatite.

Preincalziti cuptorul la 240 grade C sau 465 grade F.

Pe planul de lucru uns cu ulei, rasturnati aluatul si impartit in 20 pana la 24 de bucati cat mai egale. Mie sportul cu egalul nu-mi prea iese intotdeauna, dar m-am straduit. Mi-au iesit 18 covrigi, unii mai mari altii mai mici. Rulati un snur lung de cca 40-50 cm de grosime de 1 cm. Snurul de aluat se indoaie in doua.

Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa inca 5 minute la temperatura camerei sa mai creasca. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor. Dupa 10 minute se scot si se prelinge amestecul de sare pe ei, in zig zag. Se dau din nou la cuptor inca 5 minute, timp in care covrigii se rumenesc frumos, iar amestecul sarat se usuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia