Lăsăm aluatul la dezgheţat.
Între timp, tăiem ceapa mărunt şi o călim cu o lingură de ulei.
Dăm brânza prin razatoare sau o sfărâmăm cu o furculiţă.
Dacă spanacul este proaspăt, îl opărim 2-3 minute apoi îl tocăm mărunt şi-l punem peste ceapa. Adăugăm oul şi brânza şi amestecăm. Condimentăm după gust.
Pregătim o tavă în care punem hârtie de copt.
Întindem prima foaie de aluat (direct în tavă) şi tăiem un cerc. Deasupra punem umplutura de brânză cu spanac. Pe mijloc punem mai multă umplutură. Acoperim cu ce-a de-a doua foaie de aluat , pe care o decupăm tot în cerc. Ungem cu oul bătut.
În mijlocul foii asezăm un castron, cu gura în jos.
Lipim marginile cercului de aluat prin presare cu o furculiţă (sau cu vrăbiuţe cum face Alba ca Zăpada în poveste) , apoi cu un cuţit, tăiem fâşii de 2-3 cm grosime (de la baza castronului până la margine). Răsucim fiecare fâşie pe o parte, până ajunge cu umplutura de spanac în sus.
Scoatem castronul. În mijloc presărăm seminte de in /susan/mac / de care vă plac.
Dăm la cuptorul incins în prealabil, la 190 grade C, pentru aproximativ 40-45 minute.
Scoatem din cuptor, lasam să se răcorească şi servim.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii