Aluat:
Se amesteca faina cu untul rece si se lucreaza rapid pana devine totul nisipos. Se adauga apa, se omogenizeaza si apoi se da la rece cel putin o ora. Eu am facut doar umplutura aluatul fiind cumparat de data asta!
Umplutura:
Spanacul fiert si racit si taiat in mod grosolan se amesteca cu ricotta si se omogenizeaza. Adaugam smantana (la mine nu se gaseste dar am descoperit o branzica proaspata care seamana mult), oul parmezanul sare, piper dupa gust un praf de usturoi (putin, nu trebuie sa predomine) si neaparat nucsoara care merge de minune cu spanacul!
Intindem discul de aluat, se fac opt triunghiuri, impartim umplutura pe fiecare, plus cubulete de cascaval afumat. Se formeaza cornulete, se ung cu putin galbenus de ou si se dau la cuptor 30 de minute la 180 de grade.
Sunt extrem de fragede si foarte bune!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii