Cornulete cu Spanac si Ricotta

Complexitate
redusa
Cornulete cu Spanac si Ricotta

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 bucati:
  • folosim aluat briose
  • Reteta mea este:
  • 500 g de faina
  • 250 g de unt
  • 125 g de apa foarte rece
  • sare
  • Umplutura:
  • 100g spanac (cantarit fiert si stors de apa)
  • 100g ricotta
  • 2 linguri smantana (eu am folosit o branza proaspata fara conservanti care este ceva intre smantana si philadelphia)
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan
  • o felie de cascaval afumat
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • usturoi praf (foarte putin)

Mod de preparare

Aluat:
Se amesteca faina cu untul rece si se lucreaza rapid pana devine totul nisipos. Se adauga apa, se omogenizeaza si apoi se da la rece cel putin o ora. Eu am facut doar umplutura aluatul fiind cumparat de data asta!

Umplutura:
Spanacul fiert si racit si taiat in mod grosolan se amesteca cu ricotta si se omogenizeaza. Adaugam smantana (la mine nu se gaseste dar am descoperit o branzica proaspata care seamana mult), oul parmezanul sare, piper dupa gust un praf de usturoi (putin, nu trebuie sa predomine) si neaparat nucsoara care merge de minune cu spanacul!

Intindem discul de aluat, se fac opt triunghiuri, impartim umplutura pe fiecare, plus cubulete de cascaval afumat. Se formeaza cornulete, se ung cu putin galbenus de ou si se dau la cuptor 30 de minute la 180 de grade.

Sunt extrem de fragede si foarte bune!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.