Ouale se spala, se sterg bine, se verifica sa nu mai aibe nici un fel de grasime sau impuritati pe ele.
In craticioare separate se aseaza cate un strat de varza rosie, in prima, foi de ceapa in a doua, sfecla curatata de coaja si feliata in cea de a treia si in a patra se pune apa cu cele 2-3 linguri de tumeric.
Se aseaza apoi in fiecare vas ouale, se acopera cu al doilea strat de frunze de varza, in cea cu varza, foi de ceapa in cea cu ceapa si restul de sfecla in cea cu sfecla. Pentru vasul cu tumeric, se adauga doar ouale in apa si gata. Se aprinde focul si se fierb ouale la o temperatura foarte mica pentru aproximativ 20 de minute.
Culoarea oualor, intensitatea culorii mai exact, va fi in functie de timpul in care le pastram in apa.
Foile de ceapa da o coloare foarte puternica oualor de aceia este bine sa le mai verificam din cand in cand ca sa nu obtinem o culoare maro inchis in locul celor frumoase rosu- maroniu
Dupe fierberea oualor se scot frunzele din vase, lasandu-le in continuare in apa in care au fiert, pentru o culoare mai intensa. Se scot apoi, se aseaza pe un gratar la scurs si uscat.
Ele vor avea un aspect destul de urat, vor fi mate si parca poroase (din cauza culorilor).
Dupa racirea lor, se va lua un servetel absorbant, se va imbiba in ulei si cu ajutorul lui, se vor sterge ouale ... atentie mare cand umblati cu ele sa nu le zgariati ca se va vedea urat dupa aceia.
Ouale sterse sub forma asta vor avea un aspect lucios, stralucitor, un colorit frumos. La decojire nu se va lua pe degete vopseaua
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii