Coloranti Naturali Pentru Ouale de Paste

Complexitate
redusa
Coloranti Naturali Pentru Ouale de Paste

Ingrediente

  • oua albe,frumoase cate 6 pentru fiecare culoare
  • 1/2 capatana de varza rosie (pentru culoarea albastra)
  • 4-5 sfecle rosii (nuanta de roz)
  • foi de ceapa galbena (rosie) de la 1 kg ceapa (rosu- maroniu)
  • 2-3 linguri de tumeric (galben)

Mod de preparare

Ouale se spala, se sterg bine, se verifica sa nu mai aibe nici un fel de grasime sau impuritati pe ele.
In craticioare separate se aseaza cate un strat de varza rosie, in prima, foi de ceapa in a doua, sfecla curatata de coaja si feliata in cea de a treia si in a patra se pune apa cu cele 2-3 linguri de tumeric.

Se aseaza apoi in fiecare vas ouale, se acopera cu al doilea strat de frunze de varza, in cea cu varza, foi de ceapa in cea cu ceapa si restul de sfecla in cea cu sfecla. Pentru vasul cu tumeric, se adauga doar ouale in apa si gata. Se aprinde focul si se fierb ouale la o temperatura foarte mica pentru aproximativ 20 de minute.

Culoarea oualor, intensitatea culorii mai exact, va fi in functie de timpul in care le pastram in apa.
Foile de ceapa da o coloare foarte puternica oualor de aceia este bine sa le mai verificam din cand in cand ca sa nu obtinem o culoare maro inchis in locul celor frumoase rosu- maroniu

Dupe fierberea oualor se scot frunzele din vase, lasandu-le in continuare in apa in care au fiert, pentru o culoare mai intensa. Se scot apoi, se aseaza pe un gratar la scurs si uscat.

Ele vor avea un aspect destul de urat, vor fi mate si parca poroase (din cauza culorilor).
Dupa racirea lor, se va lua un servetel absorbant, se va imbiba in ulei si cu ajutorul lui, se vor sterge ouale ... atentie mare cand umblati cu ele sa nu le zgariati ca se va vedea urat dupa aceia.

Ouale sterse sub forma asta vor avea un aspect lucios, stralucitor, un colorit frumos. La decojire nu se va lua pe degete vopseaua

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti