Aluat:
Mixati bine branza de vaci, sarea, zaharul, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut). Inglobati faina.
Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte.
Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine.
Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca.
Cand marginile incep sa se aureasca, intoarceti pe partea cealalta, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 lingurite din umplutura. Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede.
Repetati pana se termina aluatul si umplutura.
Umplutura:
Pentru umplutura omogenizati bine ingredientele.
Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.
Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.
Sunt “indragostita“ de aceste clatite rusesti… asa ca le pregatesc destul de des, cu diverse umpluturi…Sunt moi, pufoase, se pastreaza bine mai mult timp…sunt la fel de bune si reci…Incercati-le macar o data!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii