Clatite Mediteraneene, Pufoase

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Clatite Mediteraneene, Pufoase

Ingrediente

  • Ardei gras galben – ½ buc
  • Ardei gras rosu – ½ buc
  • Ardei gras verde – ½ buc
  • Ceapa rosie – 1 mai mare
  • Dovlecel – 1 buc
  • Vanata – 1 buc
  • Parmezan ras – 150 g
  • Ulei de masline – 50 ml
  • Coriandru proaspat – ½ legatura
  • Chives – 10-15 bete
  • Faina – 130 g
  • Lapte – 300 ml
  • Cimbru proaspat – 2 crengute
  • Cimbru uscat – 1 lingurita
  • Rozmarin proaspat – 2 crengute
  • Ou – 1 buc
  • Praf de copt – 1 pliculet
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Taiati vanata si dovlecelul felii, presarati sare pe deasupra si lasati-le cca 10-15 minute pe un tocator. Tapetati-le cu un servetel pentru a absorbi apa din interiorul miezului;
Bateti oul intr-un bol, amestecand treptat faina si laptele, evitand sa faceti cocoloase;
Adaugati peste acestea praful de copt si stingeti-l cu zeama de lamaie;
Incorporati apoi cimbrul si asezonati cu sare si piper dupa gust – pastrati-l la loc racoros;
Taiati ceapa in 4 si desfaceti-o;
Taiati ardeii fasii de 3-4 mm grosime;
Amestecati intr-un bol toate legumele, si apoi dispuneti-le intr-o tava de 30/20 cm;
Intercalati printre acestea cimbrul si rozmarinul proaspat;
Stropiti-le cu ulei de masline si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca 20 min;
Scoateti tava din cuptor, indepartati cimbrul si rozmarinul si turnati compozitia in tava, incercand sa acoperiti totul uniform;
Introduceti tava inapoi in cuptor pentru cca 10-15 minute;
Intre timp radeti parmezanul;
Cu un minut inainte de a fi gata adaugati parmezan ras;
Scoateti-o din cuptor, lasati-o putin sa se raceasca, portionati-o si serviti cu chives si coriandru tocat;
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)