Clatite Mediteraneene, Pufoase

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Clatite Mediteraneene, Pufoase

Ingrediente

  • Ardei gras galben – ½ buc
  • Ardei gras rosu – ½ buc
  • Ardei gras verde – ½ buc
  • Ceapa rosie – 1 mai mare
  • Dovlecel – 1 buc
  • Vanata – 1 buc
  • Parmezan ras – 150 g
  • Ulei de masline – 50 ml
  • Coriandru proaspat – ½ legatura
  • Chives – 10-15 bete
  • Faina – 130 g
  • Lapte – 300 ml
  • Cimbru proaspat – 2 crengute
  • Cimbru uscat – 1 lingurita
  • Rozmarin proaspat – 2 crengute
  • Ou – 1 buc
  • Praf de copt – 1 pliculet
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

Taiati vanata si dovlecelul felii, presarati sare pe deasupra si lasati-le cca 10-15 minute pe un tocator. Tapetati-le cu un servetel pentru a absorbi apa din interiorul miezului;
Bateti oul intr-un bol, amestecand treptat faina si laptele, evitand sa faceti cocoloase;
Adaugati peste acestea praful de copt si stingeti-l cu zeama de lamaie;
Incorporati apoi cimbrul si asezonati cu sare si piper dupa gust – pastrati-l la loc racoros;
Taiati ceapa in 4 si desfaceti-o;
Taiati ardeii fasii de 3-4 mm grosime;
Amestecati intr-un bol toate legumele, si apoi dispuneti-le intr-o tava de 30/20 cm;
Intercalati printre acestea cimbrul si rozmarinul proaspat;
Stropiti-le cu ulei de masline si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca 20 min;
Scoateti tava din cuptor, indepartati cimbrul si rozmarinul si turnati compozitia in tava, incercand sa acoperiti totul uniform;
Introduceti tava inapoi in cuptor pentru cca 10-15 minute;
Intre timp radeti parmezanul;
Cu un minut inainte de a fi gata adaugati parmezan ras;
Scoateti-o din cuptor, lasati-o putin sa se raceasca, portionati-o si serviti cu chives si coriandru tocat;
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia