Intr-un bol, punem faina cernuta, in mijloc, adaugam ouale si cu ajutorul unui tel, le omogenizam. Cand incepe sa se ingroase compozitia,adaugam treptat, laptele si putina sare. Omogenizam foarte bine. Aluatul se lasa la rece pentru cel putin 30 de minute.
Frecam urda cu mararul tocat si adaugam putina sare.
Incingem o tigaie cu coada si stergem/ungem cu o pensula de bucatarie inmuiata in ulei. Turnam cate un polonic (mai mic) din compozitie, iar cu o miscare de rotatie rapida, acoperim toata suprafata, formand un strat subtire. Clatitele trebuie prajite la foc mediu, cam 2 minute pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. Cand marginile s-au rumenit putin, intoarcem clatita.
Se procedeaza la fel cu toate clatitele. Din aceasta cantitate, obtineti 8-10 foi de clatita, depinzand de marimea tigaii pe care o folositi.
Umplem clatitele, intindem compozitia de urda pe toata suprafata clatitei, rulam si le punem intr-un vas de ceramica cu capac, pentru un sfert de ora. Suficient cat sa se incalzeasa clatitele si urda din interior. Se servesc caldute. Puteti sa adaugati smantana in momentul servirii.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii