Clatite cu Ciuperci si Sparanghel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu Ciuperci si Sparanghel

Ingrediente

  • 20 clatite (ce e drept au fost cam micute)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 20 fire de sparanghel (asparagus)
  • 5-6 linguri de smantana de casa (ceva mai lichida)
  • 500 gr ciuperci taiate felii (proaspete)
  • 35 gr ciuperci de padure (manatarci, oyster, negre) toate uscate
  • o legatura de marar
  • 50 ml ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala sparanghelul si se rupe bucatele mai mici, apoi se pune la fiert in putina apa cu sare, circa 4 minute. Se strecoara si se pune deoparte.

Ciupercile uscate se pun in apa si se lasa sa se rehidrateze. Intre timp se spala si se taie ceapa verde. Se pune ulei intr-o tigaie si se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se prajeste putin, apoi se adauga ciupercile proaspete cu putina apa de la ciupercile uscate (din castronul in care stau la rehidratare).

Se prajesc putin apoi se adauga si ciupercile de padure impreuna cu apa. Se drege de sare si piper si se lasa pe foc cateva minute (5). Apoi se adauga incet si cate putin smantana (se poate folosi si frisca nebatuta si neindulcita) si se lasa la fiert (amestecand din cand in cand) pana se evapora tot lichidul. Inainte de a lua de pe foc se adauga mararul spalat si tocat marunt (eu am pus mararul mai repede). Se ia de pe foc.

Pe farfurii se pun clatite peste care se presara sparanghelul si se pune sosul de ciuperci deasupra. Se ruleaza clatitele si se servesc calde cu smantana sau simple (mie mi-au placut mult mai mult cu smantana) sau cu sos de cascaval.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie