Se spala sparanghelul si se rupe bucatele mai mici, apoi se pune la fiert in putina apa cu sare, circa 4 minute. Se strecoara si se pune deoparte.
Ciupercile uscate se pun in apa si se lasa sa se rehidrateze. Intre timp se spala si se taie ceapa verde. Se pune ulei intr-o tigaie si se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se prajeste putin, apoi se adauga ciupercile proaspete cu putina apa de la ciupercile uscate (din castronul in care stau la rehidratare).
Se prajesc putin apoi se adauga si ciupercile de padure impreuna cu apa. Se drege de sare si piper si se lasa pe foc cateva minute (5). Apoi se adauga incet si cate putin smantana (se poate folosi si frisca nebatuta si neindulcita) si se lasa la fiert (amestecand din cand in cand) pana se evapora tot lichidul. Inainte de a lua de pe foc se adauga mararul spalat si tocat marunt (eu am pus mararul mai repede). Se ia de pe foc.
Pe farfurii se pun clatite peste care se presara sparanghelul si se pune sosul de ciuperci deasupra. Se ruleaza clatitele si se servesc calde cu smantana sau simple (mie mi-au placut mult mai mult cu smantana) sau cu sos de cascaval.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii