Se spala sparanghelul si se rupe bucatele mai mici, apoi se pune la fiert in putina apa cu sare, circa 4 minute. Se strecoara si se pune deoparte.
Ciupercile uscate se pun in apa si se lasa sa se rehidrateze. Intre timp se spala si se taie ceapa verde. Se pune ulei intr-o tigaie si se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se prajeste putin, apoi se adauga ciupercile proaspete cu putina apa de la ciupercile uscate (din castronul in care stau la rehidratare).
Se prajesc putin apoi se adauga si ciupercile de padure impreuna cu apa. Se drege de sare si piper si se lasa pe foc cateva minute (5). Apoi se adauga incet si cate putin smantana (se poate folosi si frisca nebatuta si neindulcita) si se lasa la fiert (amestecand din cand in cand) pana se evapora tot lichidul. Inainte de a lua de pe foc se adauga mararul spalat si tocat marunt (eu am pus mararul mai repede). Se ia de pe foc.
Pe farfurii se pun clatite peste care se presara sparanghelul si se pune sosul de ciuperci deasupra. Se ruleaza clatitele si se servesc calde cu smantana sau simple (mie mi-au placut mult mai mult cu smantana) sau cu sos de cascaval.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii