Clatite cu Ciuperci si Sparanghel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu Ciuperci si Sparanghel

Ingrediente

  • 20 clatite (ce e drept au fost cam micute)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 20 fire de sparanghel (asparagus)
  • 5-6 linguri de smantana de casa (ceva mai lichida)
  • 500 gr ciuperci taiate felii (proaspete)
  • 35 gr ciuperci de padure (manatarci, oyster, negre) toate uscate
  • o legatura de marar
  • 50 ml ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala sparanghelul si se rupe bucatele mai mici, apoi se pune la fiert in putina apa cu sare, circa 4 minute. Se strecoara si se pune deoparte.

Ciupercile uscate se pun in apa si se lasa sa se rehidrateze. Intre timp se spala si se taie ceapa verde. Se pune ulei intr-o tigaie si se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se prajeste putin, apoi se adauga ciupercile proaspete cu putina apa de la ciupercile uscate (din castronul in care stau la rehidratare).

Se prajesc putin apoi se adauga si ciupercile de padure impreuna cu apa. Se drege de sare si piper si se lasa pe foc cateva minute (5). Apoi se adauga incet si cate putin smantana (se poate folosi si frisca nebatuta si neindulcita) si se lasa la fiert (amestecand din cand in cand) pana se evapora tot lichidul. Inainte de a lua de pe foc se adauga mararul spalat si tocat marunt (eu am pus mararul mai repede). Se ia de pe foc.

Pe farfurii se pun clatite peste care se presara sparanghelul si se pune sosul de ciuperci deasupra. Se ruleaza clatitele si se servesc calde cu smantana sau simple (mie mi-au placut mult mai mult cu smantana) sau cu sos de cascaval.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia