Clatite cu Ciuperci si Sparanghel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu Ciuperci si Sparanghel

Ingrediente

  • 20 clatite (ce e drept au fost cam micute)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 20 fire de sparanghel (asparagus)
  • 5-6 linguri de smantana de casa (ceva mai lichida)
  • 500 gr ciuperci taiate felii (proaspete)
  • 35 gr ciuperci de padure (manatarci, oyster, negre) toate uscate
  • o legatura de marar
  • 50 ml ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala sparanghelul si se rupe bucatele mai mici, apoi se pune la fiert in putina apa cu sare, circa 4 minute. Se strecoara si se pune deoparte.

Ciupercile uscate se pun in apa si se lasa sa se rehidrateze. Intre timp se spala si se taie ceapa verde. Se pune ulei intr-o tigaie si se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se prajeste putin, apoi se adauga ciupercile proaspete cu putina apa de la ciupercile uscate (din castronul in care stau la rehidratare).

Se prajesc putin apoi se adauga si ciupercile de padure impreuna cu apa. Se drege de sare si piper si se lasa pe foc cateva minute (5). Apoi se adauga incet si cate putin smantana (se poate folosi si frisca nebatuta si neindulcita) si se lasa la fiert (amestecand din cand in cand) pana se evapora tot lichidul. Inainte de a lua de pe foc se adauga mararul spalat si tocat marunt (eu am pus mararul mai repede). Se ia de pe foc.

Pe farfurii se pun clatite peste care se presara sparanghelul si se pune sosul de ciuperci deasupra. Se ruleaza clatitele si se servesc calde cu smantana sau simple (mie mi-au placut mult mai mult cu smantana) sau cu sos de cascaval.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Prajitura cu miere si multa frisca
5
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Parteneri
Ursuleti cu aroma de vanilie
Bucataras.RO

Ursuleti cu aroma de vanilie

Meniu copii Mi-am cumparat o forma tare draguta si am zis sa vad ce pot face cu ajutorul ei. Pot sa va spun ca trebuie sa...

Ursuleti cu aroma de vanilie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala