Se preincalzeste cuptorul la o temperatura mica de tot. Este necesar pentru a pastra feliile de briose prajite, la caldura.
Briosa sau cozonacul simplu se taie felii.
Intr-o farfurie adanca si destul de larga se amesteca laptele, ouale, zaharul, vanilia, scortisoara, praful de sare pana la omogenizare. Feliile de paine se inmoaie separat in amestecul lichid.
Intr-o tigaie se incinge untul (uleiul) si se prajeste la foc mic, pe rand cate o felie de briosa. Dupa ce a prins o culoare aurie inchis se intoarce pe partea cealalata si se prajeste inca un minut. Se scoate din tigaie cu ajutorul unei spatule si se aseaza intr-o tava si se pastreaza in cuptorul incalzit la foc mic de tot, pentru a pastra calde feliile.
Se procedeaza la fel cu restul si cand sant gata prajite toate, se scot din cuptor si se aseaza pe farfurie intinsa cate doua bucati pe portie. Se servesc calde cu sirop de artar din belsug.
* Daca folositi unt la prajit atunci dupa fiecare felie prajita tigaia se curata cu un servetel de hartie pentru a indeparta arsura precedenta care este periculoasa organismului.
*Pentru un rezultat frumos, auriu si crocant se foloseste o tigaie cu fundul gros care distribuie caldura in mod uniform pe toata suprafata ei.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii