Classic French Toast

Complexitate
redusa
Classic French Toast

Ingrediente

  • 6 linguri de unt (ulei de cocos sau de care preferati)
  • 100 ml lapte
  • 3-4 oua la temperatura camerei
  • 1 lingura de zahar
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • praf de scortisoara
  • praf de sare
  • 4-6 felii de briose
  • cozonac simplu sau paine speciala pentru sandwich-uri
  • sirop de artar pentru servit

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la o temperatura mica de tot. Este necesar pentru a pastra feliile de briose prajite, la caldura.

Briosa sau cozonacul simplu se taie felii.

Intr-o farfurie adanca si destul de larga se amesteca laptele, ouale, zaharul, vanilia, scortisoara, praful de sare pana la omogenizare. Feliile de paine se inmoaie separat in amestecul lichid.

Intr-o tigaie se incinge untul (uleiul) si se prajeste la foc mic, pe rand cate o felie de briosa. Dupa ce a prins o culoare aurie inchis se intoarce pe partea cealalata si se prajeste inca un minut. Se scoate din tigaie cu ajutorul unei spatule si se aseaza intr-o tava si se pastreaza in cuptorul incalzit la foc mic de tot, pentru a pastra calde feliile.

Se procedeaza la fel cu restul si cand sant gata prajite toate, se scot din cuptor si se aseaza pe farfurie intinsa cate doua bucati pe portie. Se servesc calde cu sirop de artar din belsug.


* Daca folositi unt la prajit atunci dupa fiecare felie prajita tigaia se curata cu un servetel de hartie pentru a indeparta arsura precedenta care este periculoasa organismului.

*Pentru un rezultat frumos, auriu si crocant se foloseste o tigaie cu fundul gros care distribuie caldura in mod uniform pe toata suprafata ei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti