Clafoutis de Clatite Spumante, in Sodou de Lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis de Clatite Spumante, in Sodou de Lamaie

Ingrediente

  • Clatite spumante:
  • 6 linguri faina de patiserie cu seminte
  • 3 oua - albusurile separate de galbenusuri
  • unt - cat o nuca mare
  • lapte
  • un praf de sare
  • piper
  • Umplutura:
  • piure de spanac (orice altceva)
  • Sodou:
  • 200 gr smantana
  • 200 gr smantana de frisca
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • zeama a doua lamai
  • coaja rasa a unei lamai
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml apa (sau lapte)
  • Piper

Mod de preparare

Clatite: 6 linguri cu faina de patiserie cu seminte, 3 oua, unt cat o nuca mai mare, lapte cat cuprinde.

Robotiti faina cu cele 3 galbenusuri si untul pana obtineti o masa nisipoasa. Incepeti sa adaugati laptele pana la consistenta unei smantani groase si puneti acest aluat la cald o jumatate de ora. In acest timp se dezvolta glutenul si agentul de crestere din faina de patiserie.

Bateti apoi cele 3 albusuri si le adaugati, amestecand usor, prin rostogolire. Sarati si piperati cat doriti. Coaceti clatitele pe o singura parte, in tigaia neunsa: veti vedea cum ele cresc (nu le maroniti, lasati-le blonde)

Pe masura ce le coaceti, umpleti-le cu piure de spanac (sau ce va pofteste inima) si rulati-le, calde. Cand se vor fi racit, taiati rondele o jumatate din cantitatea de clatite si oblic a doua cantitate.

Ungeti o forma cu unt, asezati pe fundul ei hartie de copt unsa la randul ei si potriviti rondelele de clatite concentric - cele rotunde in exterior si cele oblice in interior.

Acoperiti cu maglavaisul obisnuit al clafoutisului: 200 gr. smantana, 200 gr. smantana de frisca, doua oua, 2 linguri de amidon ori faina, un praf de sare, batute bine pana se inspumeaza.

Lasati la cuptor 30 - 40 de minute sau pana marginile se auresc iar in centru compozitia este elastica (trebuie controlata din cand in cand - nu trebuie lasata mai mult decat e necesar - clafoutisul este mai degraba spongios si nu copt pana la uscare)

In acest timp faceti sodoul: un ou intreg plus 2 galbenusuri se freaca spuma cu 2 linguri de zahar si o lingurita de sare. Se adauga treptat zeama a doua lamai, frecand in continuare. Cand zaharul si sarea s-au topit, se stinge cu 400 ml apa fierbinte (sau lapte fierbinte), turnata firicel.

Puneti pe flacara tot balamucul asta, adaugati razatura de coaja a unei lamai si bateti la el pana se ingroasa ca un sirop bine legat si spuma de deasupra este f. fina la vedere.

Scoateti din cuptor clafoutis, raturnati-l - astfel fundul va deveni obrazul - taiati un segment si asezati-l intr-o balta de sodou. Salata adecvata poate ea insasi a fi asezonata cu sodou, fiind ca o vinegreta mai de soi.

Pofta buna:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Cheesecake dietetic cu mango si Green Sugar- reteta video
Bucataras.RO

Cheesecake dietetic cu mango si Green Sugar- reteta video

Un desert fara zahar simplu, intotdeauna usor de facut si daca mai este si dietetic e si mai bun, nu?

Cheesecake dietetic cu mango si Green Sugar- reteta video
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia