Clafoutis de Clatite Spumante, in Sodou de Lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis de Clatite Spumante, in Sodou de Lamaie

Ingrediente

  • Clatite spumante:
  • 6 linguri faina de patiserie cu seminte
  • 3 oua - albusurile separate de galbenusuri
  • unt - cat o nuca mare
  • lapte
  • un praf de sare
  • piper
  • Umplutura:
  • piure de spanac (orice altceva)
  • Sodou:
  • 200 gr smantana
  • 200 gr smantana de frisca
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • zeama a doua lamai
  • coaja rasa a unei lamai
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml apa (sau lapte)
  • Piper

Mod de preparare

Clatite: 6 linguri cu faina de patiserie cu seminte, 3 oua, unt cat o nuca mai mare, lapte cat cuprinde.

Robotiti faina cu cele 3 galbenusuri si untul pana obtineti o masa nisipoasa. Incepeti sa adaugati laptele pana la consistenta unei smantani groase si puneti acest aluat la cald o jumatate de ora. In acest timp se dezvolta glutenul si agentul de crestere din faina de patiserie.

Bateti apoi cele 3 albusuri si le adaugati, amestecand usor, prin rostogolire. Sarati si piperati cat doriti. Coaceti clatitele pe o singura parte, in tigaia neunsa: veti vedea cum ele cresc (nu le maroniti, lasati-le blonde)

Pe masura ce le coaceti, umpleti-le cu piure de spanac (sau ce va pofteste inima) si rulati-le, calde. Cand se vor fi racit, taiati rondele o jumatate din cantitatea de clatite si oblic a doua cantitate.

Ungeti o forma cu unt, asezati pe fundul ei hartie de copt unsa la randul ei si potriviti rondelele de clatite concentric - cele rotunde in exterior si cele oblice in interior.

Acoperiti cu maglavaisul obisnuit al clafoutisului: 200 gr. smantana, 200 gr. smantana de frisca, doua oua, 2 linguri de amidon ori faina, un praf de sare, batute bine pana se inspumeaza.

Lasati la cuptor 30 - 40 de minute sau pana marginile se auresc iar in centru compozitia este elastica (trebuie controlata din cand in cand - nu trebuie lasata mai mult decat e necesar - clafoutisul este mai degraba spongios si nu copt pana la uscare)

In acest timp faceti sodoul: un ou intreg plus 2 galbenusuri se freaca spuma cu 2 linguri de zahar si o lingurita de sare. Se adauga treptat zeama a doua lamai, frecand in continuare. Cand zaharul si sarea s-au topit, se stinge cu 400 ml apa fierbinte (sau lapte fierbinte), turnata firicel.

Puneti pe flacara tot balamucul asta, adaugati razatura de coaja a unei lamai si bateti la el pana se ingroasa ca un sirop bine legat si spuma de deasupra este f. fina la vedere.

Scoateti din cuptor clafoutis, raturnati-l - astfel fundul va deveni obrazul - taiati un segment si asezati-l intr-o balta de sodou. Salata adecvata poate ea insasi a fi asezonata cu sodou, fiind ca o vinegreta mai de soi.

Pofta buna:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Peste cu telina si sos de portocale
3
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă
Bucataras.RO

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

O salată caldă cu câteva ingrediente simple și bune reprezintă o alegere gustoasă pentru fiecare zi. Această...

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala