Curatam ciupercile, le spalam si le lasam sa se zvante, oprim palariile intregi iar piciorusele le taiem marunt, la fel ceapa si ardeiul, curatate si spalate inante.
Punem la fiert o craticioara de apa si cand clocoteste, scufundam frunzele de spanac (le curatam de pe codite), spalate inainte in mai multe ape reci..Le lasam sa dea in cateva clocote apoi le scurgem si le trecem rapid sub un jet de apa rece. Le lasam in strecuratoare sa se scurga bine
Palariile ciupecutelor se stropesc cu un pic de ulei de masline si un praf de sare, se asaza pe hartie pentru copt, in tava si le dam 20-25 de minute la cuptor. Scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unui servetel absorbant ,,tragem" tot sucul din interiorul palariutelor.
Se incinge un strop de ulei si calim ceapa, ardeiul si piciorusele taiate marunt, cand se inmoaie un pic, adaugam orezul, lasam sa traga toata zeama din tigaie, apoi un pic de apa, sare, condimentele si legumele deshidratate fara sare, lasam sa scada tot, acoperind tigaia cu un capac si dam focul la mic. Cand scade zeama, adaugam si spanacul scurs mai punem un pic de apa si lasam acoperit, sa fiarba pana se umfla orezul, daca mai este nevoie mai adaugam cate un pic de apa. Cand orezul este fiert, se da tigaia de pe foc, presaram deasupra mararul tocat fin si acoperim tigaia cateva minute.
Cu acest amestec umplem palariile ciupercutelor, in mijlocul umpluturii adaugam cate un ou de prepelita si cate o bucatica de branza dulce. Dam la cuptor cca 15 minute pana se leaga oul. Se pot servi ca aperitive calde, gustari dar si ca garnituri. Sunt absolut delicioase.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii