Ciuperci umplute cu carne de vita si cuscus

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci umplute cu carne de vita si cuscus

Ingrediente

  • 7-8 ciuperci mari champignon,
  • 1 ceapa potrivita uscata,
  • 3 fire usturoi proaspat,
  • 1 catel usturoi uscat,
  • 1 morcov mic,
  • 7-8 linguri rase carne toccata de vitel,
  • condimente (piper, maghiran, rozmarin, etc) ,
  • sare

Mod de preparare

1. Cuscus-ul se amesteca cu 2 linguri ulei de masline foarte bine, cu o furculita. Se toarna apa fierbinte cat sa fie acoperit si se lasa 10 minute. Se amesteca din nou, foarte bine cu o furculita. Se asezoneaza cu sare si piper.
2. Ciupercile se curata si se indeparteaza coditele (care se toaca marunt).
3. Ceapa si usturoiul (de ambele feluri) se toaca foarte fin iar morcovul se da pe razatoarea mica.
4. Se calesc ceapa, usturoiul si morcovul in 2-3 linguri de ulei pana se inmoaie putin, se adauga carnea si se tine pe foc, amestecand continuu pana se schimba la culoare si se faramiteaza usor.
5. Se adauga coditele tocate, se mai coc 5 minute apoi se adauga condimentele si apa fierbinte cat sa acopere amestecul.
6. Se lasa pe foc mic, acoperit, aproximativ 20min si 5 min fara capac pana se evapora lichidul complet.
7. Se adauga in tigaie cuscus-ul. Apoi se umplu ciupercile. Se stropesc cu putin ulei.
8. Se coc pe hartie de copt, foc mediu, cuptor preincalzit., 20minute.

Se servesc calde, stropite cu ulei de masline si insotite de legume proaspete.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Pulpe de pui picante cu bere si stafide
Bucataras.RO

Pulpe de pui picante cu bere si stafide

Bunatati pentru  Craciun  Traiasca berea !!! Am mai redus din rezerva federala de bere, totusi mai este!!!! Cu...

Pulpe de pui picante cu bere si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola