Chiftelute de Vinete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de Vinete

Ingrediente

  • -2 vinete potrivite
  • -1 ou
  • -3 linguri parmezan ras (sau alt fel de brinza)
  • -sare
  • -piper
  • -pesmet
  • -ulei pentru prajit (eu am folosit ulei de porumb)

Mod de preparare

Se pune o foaie de aluminium deasupra tavii unde vom coace vinetele. Se inteapa vinetele cu furculita peste tot, se ung cu putin ulei, sare si se baga in cuptorul incalzit la 200*c (400*f) pentru 40-45 de minute. Se lasa la racit foarte bine dupa care se curata de coaja si se lasa la scurs pentru 30 de minute.

Se toaca cu tocatorul de lemn (eu le-am pisat cu furculita). Se adauga oul, sarea, piperul, parmezanul ras (eu am pus si 3 linguri de " goat mozzarella" -mozzarella facuta din lapte de capra 100%) si se amesteca cu furculita.

Se tavalesc prin pesmet si se da forma dorita. Se prajesc in ulei incins cam 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa la scurs pe foaie absorbanta de bucatarie.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici