Ingrediente
● 1kg carne pasare (tocata) |
● 1 leg patrunjel verde |
● 2 oua |
● 1 lingurita delikat |
● sare |
● piper |
● ulei |
● 4 cepe medii |
● 3 frunze dafin |
● o crenguta cimbru |
● cateva boabe piper (5-6) |
● 50 ml otet |
● maioneza din 4 oua (diluata cu 1-2 linguri smantana) |
● 2 castraveti murati |
● 200gr masline negre |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Se pregatete compozitia pentru chiftelute: canea tocata se amesteca cu patrunjelul tocat, ouale, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde de dimensiunea unei masline mari.
Se prajesc in ulei.
Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet (sa fie acrisoara), putina sare, piperul boabe, frunzele de dafin si cimbrul.
In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata).
Se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce totul este pregatit, pe un platou de aperitive, se aseaza un rand de chiftelute, un strat subtire de maioneza, un rand de cepa, un rand de castraveti murati taiati rondele, se continua cu un strat de chiftelute si tot asa pana se termina ingredientele.
Deasupra se orneaza cu masline.
Acest aperitiv se serveste rece.
VA UREZ POFTA BUNA, SPER SA VA PLACA!
In curand am sa adaug si foto. . . Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftelute cu Maioneza" nu uita sa ii faci un review.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde de dimensiunea unei masline mari.
Se prajesc in ulei.
Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet (sa fie acrisoara), putina sare, piperul boabe, frunzele de dafin si cimbrul.
In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata).
Se strecoara si se lasa la racit.
Dupa ce totul este pregatit, pe un platou de aperitive, se aseaza un rand de chiftelute, un strat subtire de maioneza, un rand de cepa, un rand de castraveti murati taiati rondele, se continua cu un strat de chiftelute si tot asa pana se termina ingredientele.
Deasupra se orneaza cu masline.
Acest aperitiv se serveste rece.
VA UREZ POFTA BUNA, SPER SA VA PLACA!
In curand am sa adaug si foto. . . Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftelute cu Maioneza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
adina_83
• 01.04.2009 16:55:04
Ce bine k nu se pune usturoi!!!!!!!!!!!!
Bravo,Irina!Minunata reteta!Flower.
irinaro
• 29.03.2009 14:51:15
daca doriti se poate pune si putin usuroi,dupa gustdar eu le prefer fara usturoipentru ca sunt combinate cu ceapa..
PROBEAZA-LE..VEI FI MULTUMITA!!
elenaddd
• 23.03.2009 22:16:36
as incerca retete d-tra la sfarsitul saptamanii,dar am o dilema.In reteta d-ra este vorba de crochete sau chiftele pentru ca de obicei in chiftele se pune usturoi.sper sa nu fiu prea impertinenta cu aceasta remarca.In rest totul e ok!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 28.02.2012 18:59:40
Reteta este simpla si usor de realizat.multumesc.