Ingrediente
● Pentru chiftele: |
● 500 g carne tocata, amestec porc + vita |
● 1 ou |
● 1 ceapa mica |
● 3 linguri pesmet |
● 1 lingurita praf de usturoi |
● 1 lingurita sare |
● ½ lingurita piper |
● Pentru aluat: |
● 5 linguri ulei |
● 250 ml bere |
● 1 lingurita zahar |
● ½ lingurita sare |
● 400 g faina |
● ½ plic drojdie uscata |
● Altele: |
● 1 galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa |
● chimen pentru presarat, optional |
● unt si faina pt tava |
Mod de preparare
Pentru chiftele:
Amestecati bine toate ingredientele si potriviti gustul de sare si piper.
Formati cu mana umeda 16- 20 chiftelute. Lasati in asteptare.
Pentru aluat:
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, berea in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, amestecati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina bere (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.
Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: puneti peste faina cernuta drojdia uscata, zaharul, uleiul, berea adaugata treptat si amestecati.
Cand aluatul incepe sa se adune, adaugati sarea si framantati un aluat neted si elastic ce se desprinde de vas si mana.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Scoateti pe planul de lucru, intindeti intr-o foaie de 0, 5 cm grosime si taiati in 16- 20 patrate / dreptunghiuri de marime potrivita. Inchideti cate o chifteluta la mijlocul fiecarui patrat, rotunjiti sub forma de biluta si transferati direct, una langa alta, intr-un vas termorezistent, tapetat cu unt si presarat cu faina.
Lasati 20- 30 min la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti.
Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa si presarati deasupra cu seminte de chimen.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Serviti caldute, simple sau alaturi de un sos picant / ketchup de casa, etc, dar sunt la fel de bune si reci
Se preteaza pentru pachetelul de la scoala, serviciu etc. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftele in Aluat cu Bere" nu uita sa ii faci un review.
Amestecati bine toate ingredientele si potriviti gustul de sare si piper.
Formati cu mana umeda 16- 20 chiftelute. Lasati in asteptare.
Pentru aluat:
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, berea in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, amestecati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina bere (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.
Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: puneti peste faina cernuta drojdia uscata, zaharul, uleiul, berea adaugata treptat si amestecati.
Cand aluatul incepe sa se adune, adaugati sarea si framantati un aluat neted si elastic ce se desprinde de vas si mana.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Scoateti pe planul de lucru, intindeti intr-o foaie de 0, 5 cm grosime si taiati in 16- 20 patrate / dreptunghiuri de marime potrivita. Inchideti cate o chifteluta la mijlocul fiecarui patrat, rotunjiti sub forma de biluta si transferati direct, una langa alta, intr-un vas termorezistent, tapetat cu unt si presarat cu faina.
Lasati 20- 30 min la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti.
Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa si presarati deasupra cu seminte de chimen.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Serviti caldute, simple sau alaturi de un sos picant / ketchup de casa, etc, dar sunt la fel de bune si reci
Se preteaza pentru pachetelul de la scoala, serviciu etc. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chiftele in Aluat cu Bere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 01.01.2015 07:08:35
Dotzyarecalo, daca ai stii cat sunt de bune, le-ai pregati imediat.