Chiftele in Aluat cu Bere

Complexitate
redusa
Chiftele in Aluat cu Bere

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -500 g carne tocata, amestec porc + vita
  • -1 ou
  • -1 ceapa mica
  • -3 linguri pesmet
  • -1 lingurita praf de usturoi
  • -1 lingurita sare
  • -½ lingurita piper
  • Pentru aluat:
  • -5 linguri ulei
  • -250 ml bere
  • -1 lingurita zahar
  • -½ lingurita sare
  • -400 g faina
  • -½ plic drojdie uscata
  • Altele:
  • -1 galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa
  • -chimen pentru presarat, optional
  • -unt si faina pt tava

Mod de preparare

Pentru chiftele:
Amestecati bine toate ingredientele si potriviti gustul de sare si piper.

Formati cu mana umeda 16- 20 chiftelute. Lasati in asteptare.

Pentru aluat:
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, berea in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, amestecati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina bere (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: puneti peste faina cernuta drojdia uscata, zaharul, uleiul, berea adaugata treptat si amestecati.
Cand aluatul incepe sa se adune, adaugati sarea si framantati un aluat neted si elastic ce se desprinde de vas si mana.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru, intindeti intr-o foaie de 0, 5 cm grosime si taiati in 16- 20 patrate / dreptunghiuri de marime potrivita. Inchideti cate o chifteluta la mijlocul fiecarui patrat, rotunjiti sub forma de biluta si transferati direct, una langa alta, intr-un vas termorezistent, tapetat cu unt si presarat cu faina.

Lasati 20- 30 min la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti.

Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura lapte / apa si presarati deasupra cu seminte de chimen.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Serviti caldute, simple sau alaturi de un sos picant / ketchup de casa, etc, dar sunt la fel de bune si reci
Se preteaza pentru pachetelul de la scoala, serviciu etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia