Chiftele din Soia

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din Soia

Ingrediente

  • - 400 g granule de soia
  • - 6 catei de usturoi de marime medie
  • - 6 linguri cu pesmet
  • - 1 felie de paine mai veche de o zi
  • - 3 oua
  • - 1 lingura cu frunze de patrunjel maruntite
  • - 1 lingurita cu marar maruntit
  • - 50 ml lapte
  • - amestec de piper alb, verde, negru si boia
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute, conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Granulele de soia fierte se strecoara cu ajutorul unei site (eu le-am lasat cateva minute in sita). Se storc granulele fierte in palme si se aseaza intr-un bol.

- Usturoiul se curata, se spala, se marunteste in presa pentru usturoi si se adauga in bol, alaturi de granulele de soia.

- Felia de paine se stropeste cu lapte. Se indeparteaza coaja feliei de paine. Miezul se stoarce in palme, se marunteste cu degetele si se adauga in bol. Se completeaza cu pesmet pana la obtinerea unei consistente potrivite, astfel incat compozitia sa se poata modela usor.

- Se adauga frunzele de patrunjel maruntite si mararul maruntit. Se condimenteaza amestecul cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta.
- Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se modeleaza cu palmele mici sfere din compozitia pregatita.
- Se prajesc in ulei incins, la foc mic - moderat, pe ambele parti, pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
- Se scot din tigaie si se aseaza pe un prosop din hartie absorbant, pentru indepartarea excesului de ulei.

- Se servesc calde. Eu am asezat chiftele pe un platou alaturi de sos de tomate cu patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza
Bucataras.RO

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza

Salata de ficat de struț cu morcovi și ceapă este savuroasă și hrănitoare. Un alt mod inedit de a savura ficatul, mai...

Salata cu ficat de strut, cu ceapa, morcovi si maioneza
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia