- Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute, conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Granulele de soia fierte se strecoara cu ajutorul unei site (eu le-am lasat cateva minute in sita). Se storc granulele fierte in palme si se aseaza intr-un bol.
- Usturoiul se curata, se spala, se marunteste in presa pentru usturoi si se adauga in bol, alaturi de granulele de soia.
- Felia de paine se stropeste cu lapte. Se indeparteaza coaja feliei de paine. Miezul se stoarce in palme, se marunteste cu degetele si se adauga in bol. Se completeaza cu pesmet pana la obtinerea unei consistente potrivite, astfel incat compozitia sa se poata modela usor.
- Se adauga frunzele de patrunjel maruntite si mararul maruntit. Se condimenteaza amestecul cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta.
- Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se modeleaza cu palmele mici sfere din compozitia pregatita.
- Se prajesc in ulei incins, la foc mic - moderat, pe ambele parti, pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
- Se scot din tigaie si se aseaza pe un prosop din hartie absorbant, pentru indepartarea excesului de ulei.
- Se servesc calde. Eu am asezat chiftele pe un platou alaturi de sos de tomate cu patrunjel.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii