Chiftele din Soia

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din Soia

Ingrediente

  • - 400 g granule de soia
  • - 6 catei de usturoi de marime medie
  • - 6 linguri cu pesmet
  • - 1 felie de paine mai veche de o zi
  • - 3 oua
  • - 1 lingura cu frunze de patrunjel maruntite
  • - 1 lingurita cu marar maruntit
  • - 50 ml lapte
  • - amestec de piper alb, verde, negru si boia
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute, conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Granulele de soia fierte se strecoara cu ajutorul unei site (eu le-am lasat cateva minute in sita). Se storc granulele fierte in palme si se aseaza intr-un bol.

- Usturoiul se curata, se spala, se marunteste in presa pentru usturoi si se adauga in bol, alaturi de granulele de soia.

- Felia de paine se stropeste cu lapte. Se indeparteaza coaja feliei de paine. Miezul se stoarce in palme, se marunteste cu degetele si se adauga in bol. Se completeaza cu pesmet pana la obtinerea unei consistente potrivite, astfel incat compozitia sa se poata modela usor.

- Se adauga frunzele de patrunjel maruntite si mararul maruntit. Se condimenteaza amestecul cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta.
- Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se modeleaza cu palmele mici sfere din compozitia pregatita.
- Se prajesc in ulei incins, la foc mic - moderat, pe ambele parti, pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
- Se scot din tigaie si se aseaza pe un prosop din hartie absorbant, pentru indepartarea excesului de ulei.

- Se servesc calde. Eu am asezat chiftele pe un platou alaturi de sos de tomate cu patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie