Chifle Umplute cu Fasole Facaluita

Complexitate
medie
Chifle Umplute cu Fasole Facaluita

Ingrediente

  • chifle proaspete
  • fasole fiarta- 500 g
  • ulei de floarea soarelui 150 ml
  • o ceapa mare
  • o legatura de ceapa verde
  • o lingurita rasa de sare
  • un varf de lingurita de paprica sau boia dulce
  • un catel de usturoi

Mod de preparare

Se fierbe fasolea. Se scurge bine de apa (intr-o strecuratoare). Se piseaza fasolea cu o furculita sau se trece prin masina de tocat sau se foloseste un mixer.

Se caleste in 50 sau 80 ml ulei ceapa verde tocata (partea alba si ceva din cea verde) pana devine aurie.

Se piseaza un catel de usturoi.

Se amesteca bine fasolea cu uleiul si ceapa calita, usturoiul bine strivit/tocat si o lingurita rasa de sare.

Se caleste in continuare in restul de ulei ceapa uscata taiata solzisori la care se adauga un varf de lingurita de boia. Ceapa se prajeste de aceasta data un pic mai mult, pana devine un pic crocanta. Se poate pune boia dulce inca de la inceput in uleiul in care se prajeste ceapa. Eu prefer ca fasolea sa contrasteze cromatic cu ceapa si uleiul rosiatice, de aceea nu am pus.

Se taie capacele subtiri in partea superioara a chiflelor. Se scoate miezul (daca chiflele sunt proaspete miezul se scoate foarte usor). Se umple fiecare chifla cu fasole. Cu o lingura se fac una sau doua adancituri in fasole. Se pun peste fasole cu o lingurita ceapa solzisori, calita si un pic ulei.
Se serveste cu salata verde sau cu muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu zmeura

"Retete de suflet"

Desert prajitura cu zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola