Chifle Umplute cu Fasole Facaluita

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

chifle proaspete
fasole fiarta- 500 g
ulei de floarea soarelui 150 ml
o ceapa mare
o legatura de ceapa verde
o lingurita rasa de sare
un varf de lingurita de paprica sau boia dulce
un catel de usturoi

Mod de preparare

Se fierbe fasolea. Se scurge bine de apa (intr-o strecuratoare). Se piseaza fasolea cu o furculita sau se trece prin masina de tocat sau se foloseste un mixer.

Se caleste in 50 sau 80 ml ulei ceapa verde tocata (partea alba si ceva din cea verde) pana devine aurie.

Se piseaza un catel de usturoi.

Se amesteca bine fasolea cu uleiul si ceapa calita, usturoiul bine strivit/tocat si o lingurita rasa de sare.

Se caleste in continuare in restul de ulei ceapa uscata taiata solzisori la care se adauga un varf de lingurita de boia. Ceapa se prajeste de aceasta data un pic mai mult, pana devine un pic crocanta. Se poate pune boia dulce inca de la inceput in uleiul in care se prajeste ceapa. Eu prefer ca fasolea sa contrasteze cromatic cu ceapa si uleiul rosiatice, de aceea nu am pus.

Se taie capacele subtiri in partea superioara a chiflelor. Se scoate miezul (daca chiflele sunt proaspete miezul se scoate foarte usor). Se umple fiecare chifla cu fasole. Cu o lingura se fac una sau doua adancituri in fasole. Se pun peste fasole cu o lingurita ceapa solzisori, calita si un pic ulei.
Se serveste cu salata verde sau cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chifle Umplute cu Fasole Facaluita" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Flyingroo
•  27.08.2009 18:12:20

Cred ca niste telemea sau feta zdrobita presarata pe deasupra ar fi delicios...

lucia_bp
•  08.04.2009 21:06:50

Nici nu mi-a putut trece prin minte ca se poate manca astfel fasolea.
Cu siguranta am sa prepar reteta !
Felicitari !

pupi
•  29.03.2009 14:07:32

Neaparat am sa incerc reteta asta, dar in loc de ulei normal am sa folosesc ulei de dovleac ( la sfarsit , cel care se pune peste fasole si ceapa prajita )Multumesc si felicitari, arata super fain chiflele tale.> Am sa incerc s fac si chifle acasa sa vedem ce va iesi de aici Te tin la curent

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chifle Umplute cu Fasole Facaluita