Chec de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec de Ciuperci

Ingrediente

  • -500 g ciuperci proaspete sau 2 conserve de ciuperci
  • -3 legaturi de ceapa verde
  • -5 oua
  • -5 linguri faina
  • -5 linguri smantana
  • -1 legatura marar verde
  • -3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru calit

Mod de preparare

Caliti in ulei ciupercile feliate si ceapa tocata, pana se evapora apa lasata de ciuperci.

Potriviti de sare si piper si lasati la racit. Sarea puneti-o cu precautie.

Intre timp, pregatiti tavile de chec pe care le tapetati cu hartie de copt si dati drumul la focul de la cuptor.

Amestecati ciupercile cu faina si smantana.

Adaugati uleiul, galbenusurile si mararul tocat, apoi albusurile batute spuma tare.

Amestecati usor de jos in sus, omogenizand.

Puneti compozitia in tavi si dati la cuptorul incins, la foc potrivit pentru aproximativ 40 min, sau pana ce checul este copt si rumenit frumos.

Nu deschideti usa cuptorului in primele 30 min.

Scoateti din cuptor, lasati putin sa se racoreasca, scoateti din tavi si asezati checul pe un gratar.

Taiati numai dupa ce este racit.

Nu puneti prea multa sare. Potriviti de sare, daca mai este nevoie, doar la sfarsit pentru ca mararul el insusi este sarat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici