Chec de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec de Ciuperci

Ingrediente

  • -500 g ciuperci proaspete sau 2 conserve de ciuperci
  • -3 legaturi de ceapa verde
  • -5 oua
  • -5 linguri faina
  • -5 linguri smantana
  • -1 legatura marar verde
  • -3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru calit

Mod de preparare

Caliti in ulei ciupercile feliate si ceapa tocata, pana se evapora apa lasata de ciuperci.

Potriviti de sare si piper si lasati la racit. Sarea puneti-o cu precautie.

Intre timp, pregatiti tavile de chec pe care le tapetati cu hartie de copt si dati drumul la focul de la cuptor.

Amestecati ciupercile cu faina si smantana.

Adaugati uleiul, galbenusurile si mararul tocat, apoi albusurile batute spuma tare.

Amestecati usor de jos in sus, omogenizand.

Puneti compozitia in tavi si dati la cuptorul incins, la foc potrivit pentru aproximativ 40 min, sau pana ce checul este copt si rumenit frumos.

Nu deschideti usa cuptorului in primele 30 min.

Scoateti din cuptor, lasati putin sa se racoreasca, scoateti din tavi si asezati checul pe un gratar.

Taiati numai dupa ce este racit.

Nu puneti prea multa sare. Potriviti de sare, daca mai este nevoie, doar la sfarsit pentru ca mararul el insusi este sarat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia