Chec Aperitiv

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Chec Aperitiv

Ingrediente

  • - 180 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 300 g mazare (eu am folosit mazare congelata)
  • - 3 oua
  • - 1 plic cu praf de copt
  • - 100 g branza telemea rasa marunt pe razatoare
  • - 100 ml ulei de masline
  • - 100 ml lapte
  • - busuioc maruntit
  • - frunze de patrunjel maruntit
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde si negru proaspat macinat

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta si praful de copt.
- Se mixeaza ouale intr-un bol de mixare timp de aproximativ 10 - 15 minute la viteza mare (in aceasta perioada de timp volumul creste mult).

- Se adauga uleiul treptat, mixand compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga laptele treptat si se mixeaza compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se adauga un sare, amestec de piper alb, verde, negru, dupa preferinte.
- Se adauga treptat compozitiei pregatite, amestecul de faina si praf de copt pregatit anterior.
- Se incorporeaza in amestec branza telemea rasa marunt pe razatoare, mazarea, busuiocul si frunzele de patrunjel maruntite.

- Se incalzeste cuptorul la 190 grade c.
- Se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina peretii unei tavi pentru chec.
- Compozitia se pune in tava pregatita anterior.

- Se coace timp te 45 - 50 de minute.
- Dupa coacere se lasa sa se raceasca putin in tava. Se scoate apoi checul din tava si se lasa sa se raceasca complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc