Chec Aperitiv

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Chec Aperitiv

Ingrediente

  • - 180 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 300 g mazare (eu am folosit mazare congelata)
  • - 3 oua
  • - 1 plic cu praf de copt
  • - 100 g branza telemea rasa marunt pe razatoare
  • - 100 ml ulei de masline
  • - 100 ml lapte
  • - busuioc maruntit
  • - frunze de patrunjel maruntit
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb, verde si negru proaspat macinat

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta si praful de copt.
- Se mixeaza ouale intr-un bol de mixare timp de aproximativ 10 - 15 minute la viteza mare (in aceasta perioada de timp volumul creste mult).

- Se adauga uleiul treptat, mixand compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga laptele treptat si se mixeaza compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se adauga un sare, amestec de piper alb, verde, negru, dupa preferinte.
- Se adauga treptat compozitiei pregatite, amestecul de faina si praf de copt pregatit anterior.
- Se incorporeaza in amestec branza telemea rasa marunt pe razatoare, mazarea, busuiocul si frunzele de patrunjel maruntite.

- Se incalzeste cuptorul la 190 grade c.
- Se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina peretii unei tavi pentru chec.
- Compozitia se pune in tava pregatita anterior.

- Se coace timp te 45 - 50 de minute.
- Dupa coacere se lasa sa se raceasca putin in tava. Se scoate apoi checul din tava si se lasa sa se raceasca complet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
2
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
5
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos