Pentru inceput se taie castravetii in bucatele potrivite aproximativ de 7-8 cm. Se scot semintele din acestia doar pe o parte cu o lingurita, lasand celalalt capat intreg pentru a nu curge compozitia. Bucatelele de castraveti trebuie sa arate intr-un final cu un paharel. Acestia pot sa fie lasati necuratati sau pot fi curatati partial.
Rosiile la randul lor se curata si ele de seminte cu o lingurita, scotand tot interiorul acestora, si se pun la scurs pe un prosop alaturi de castraveti.
Urmatorul pas este prepararea pastei de umplut. Intr-un vas se pune smantana, crema de branza, fileul de hering taiat bucatele micute, frunzele de ceapa tocate marunt, mararul tocat si sare daca mai este cazul. Compozitia obtinuta se amesteca bine, dupa care cu ajutorul unei lingurite se umplu castravetii si rosiile.
Se aseaza pe un platou rosiile si castravetii, dupa care cu ajutorul unei site fine se presara pe deasupra boiaua, dupa care punem cate o frunzulita de lamaita pe fiecare.
Aceste rosii si castraveti se servesc ca aperitiv.
Pofta buna!!!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii