Carne si Carnati Fripti , Pusi in Untura

Postat pe: 03-09-2012
(3)

Ingrediente

Pentru un borcan de 1 litru
2 rude de carnati de porc proaspeti
1/2 kg de carne de porc-pulpa
strop de sare (doar daca este cazul)
untura de casa cat sa acopere bine de tot carnea si carnatii

Mod de preparare

Se pregateste carnea, se spala, se taie bucati ceva mai maricele. Intre timp intr-un vas mai adanc (eu am folosit unul cu margini mai scunde si nu e bine) se pune untura la topit. Se aseaza bucatile de carne in untura fierbinte si se lasa la foc mic sa se rumeneasca.

Daca este cazul se poate adauga putina sare. Se aduna cu o lingura, din cand in cand, spuma pe care o lasa carnea. Cand nu mai lasa spuma si dupa ce ati adunat-o pe toata, cand untura s-a mai limpezit putin se scoate carnea pe o farfurie si se introduc in untura, carnatii.

Se frig, intorcand din cand in cand pe ambele parti pana s-au prajit uniform. Ei vor lasa in untura o aroma de usturoi, sare si piper precum si putina culoare de la boia. Cand sant fripti destul se vor scoate si se vor aseza pe farfuria cu carne. Apoi se va reintroduce in untura bucatile de carne si sa va continua friptul. Cand sant gata (furculita intra in carne bine) se scot din untura.

Se ia un borcan mai mare (se poate pastra si in borcane mai mici) bine curatat si se aseaza in el carnea si carnatii taiati bucati mai mici.

Se pune deasupra borcanului o strecuratoare in care am pus un servetel absorbant (din cel de hartie care se foloseste la bucatarie) si se toarna uleiul prin sita. In felul asta vom avea o untura curata, fara resturile cazute si arsurile formate.

Daca ati scapat cumva prea multa sare sau daca untura e mai veche si aveti cumva impresia ca are ceva gust, e bine sa puneti in untura in timpul friptului, cateva jumatati de cartofi. Ei are darul de a absorbi eventualele gusturi neplacute precum si surplusul de sare.

Daca frigeti numai carne, untura va ramane alba, usor colorata spre maroniu, dar daca frigeti si carnati atunci untura isi va schimba
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carne si Carnati Fripti , Pusi in Untura" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  13.09.2012 00:28:49

Ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute.....ai dreptate, sant tare buni !...multumesc

adi_cristian_27
•  12.09.2012 21:15:03

Ma bucur enorm ca reteta inca e de actualitate si face furori, pentru ca, e chiar gustoasa. se facea la ei la carciuma de cate ori taiau un porc

adi_cristian_27
•  12.09.2012 21:13:41

e reteta de la bunica strabunicii mele de pe la anii 1800. Bunicului meu i se spunea Mitru lu Crasmaru din satul Carpinis judetul Hunedoara. El a fost nascut in 1912, mama lui Ludovica, la 1890, iar bunica ei pe la 1830.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carne si Carnati Fripti , Pusi in Untura