Carne si Carnati Fripti , Pusi in Untura

Complexitate
redusa
Carne si Carnati Fripti , Pusi in Untura

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 1 litru
  • 2 rude de carnati de porc proaspeti
  • 1/2 kg de carne de porc-pulpa
  • strop de sare (doar daca este cazul)
  • untura de casa cat sa acopere bine de tot carnea si carnatii

Mod de preparare

Se pregateste carnea, se spala, se taie bucati ceva mai maricele. Intre timp intr-un vas mai adanc (eu am folosit unul cu margini mai scunde si nu e bine) se pune untura la topit. Se aseaza bucatile de carne in untura fierbinte si se lasa la foc mic sa se rumeneasca.

Daca este cazul se poate adauga putina sare. Se aduna cu o lingura, din cand in cand, spuma pe care o lasa carnea. Cand nu mai lasa spuma si dupa ce ati adunat-o pe toata, cand untura s-a mai limpezit putin se scoate carnea pe o farfurie si se introduc in untura, carnatii.

Se frig, intorcand din cand in cand pe ambele parti pana s-au prajit uniform. Ei vor lasa in untura o aroma de usturoi, sare si piper precum si putina culoare de la boia. Cand sant fripti destul se vor scoate si se vor aseza pe farfuria cu carne. Apoi se va reintroduce in untura bucatile de carne si sa va continua friptul. Cand sant gata (furculita intra in carne bine) se scot din untura.

Se ia un borcan mai mare (se poate pastra si in borcane mai mici) bine curatat si se aseaza in el carnea si carnatii taiati bucati mai mici.

Se pune deasupra borcanului o strecuratoare in care am pus un servetel absorbant (din cel de hartie care se foloseste la bucatarie) si se toarna uleiul prin sita. In felul asta vom avea o untura curata, fara resturile cazute si arsurile formate.

Daca ati scapat cumva prea multa sare sau daca untura e mai veche si aveti cumva impresia ca are ceva gust, e bine sa puneti in untura in timpul friptului, cateva jumatati de cartofi. Ei are darul de a absorbi eventualele gusturi neplacute precum si surplusul de sare.

Daca frigeti numai carne, untura va ramane alba, usor colorata spre maroniu, dar daca frigeti si carnati atunci untura isi va schimba

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa