carnati in aluat

Postat pe: 27-09-2010
(14)

Ingrediente

Avem nevoie de:
400 g carnati(mai subtiri)
100 ml ulei
150 g faina
100 g branza de vaci
100 g unt
1 cartof mare
2 oua
1 varf de cutit sare
2 linguri chimen(poti inlocui cu cascaval ras)
1 lingura unt si faina,pentru tava,(poti inlocui cu hartie de copt)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Fierbi cartoful in apa putin sarata,il cureti si-l zdrobesti bine.
Intr-un bol mai mare pasezi branza prin sita fina,apoi o amesteci cu sare,1 ou batut,untul moale(la temperatura camerei),cartoful zdrobit(rece) si faina cernuta.
Framanti un aluat care se desprinda de mana si vas(la nevoie mai adaugi putina faina) pe care il invelesti in folie transparenta si-l dai la rece(in frigider) cel putin 30 min.
Intre timp prajesti carnatii in ulei incins,ii lasi la racit si-i portionezi in bucati de 4-5 cm lungime.
Dai drumul la cuptor si pregatesti tavile.
Pe masa de lucru putin infainata ,intinzi din aluat o foaie groasa de 5 mm pe care o tai in patrate(bucatile ramase se pot refolosi).Va recomand sa tineti restul aluatului in frigider.
Asezati pe fiecare patrat cate o bucata de carnati,il imbraci in aluat prasand bine capetele sau ii dai forma de cornulet si-l asezi in tava.(lucrati cat mai repede pentru ca aluatul are tendinta sa se inmoaie la temperatura camerei)
Ungi cu ou batut si-l presari cu chimen sau cascaval ras.
Dai tava la cuptorul incins,la foc potrivit, pentru 30 min,pana se rumeneste frumos.
Se servesc calde sau reci.
Acest aluat creste frumos si ramane moale si pufos,chiar si mai multe zile.
Mie mi-au iesit 40 buc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara carnati in aluat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  06.03.2013 10:41:02

In anul 1992 cand cuptoarele moderne auinvadat piata acest produs il faceam in serie si avea un succes nebun.Comentariile sant depasite de calitatea produsului.Felicitari.

istratedanut
•  04.03.2013 20:27:04

Foarte frumos! Presupun ca asa se fac si covridogii.. au devenit foarte populari in Romania! :)

lucia_bp
•  04.06.2012 07:07:02

Nicoleta77, ma bucur ca v-au placut !

nicoleta77
•  01.06.2012 22:59:31

Super buni carnaciorii in aluat,am făcut si eu reteta si a avut mare succes

levix
•  23.03.2011 18:55:53

nu am gustat dar arata ok

lucia_bp
•  25.02.2010 19:32:11

Jasper, multumesc !

jasper
•  24.02.2010 23:40:45

ce frumos arata ornamentat

lucia_bp
•  29.01.2010 08:33:02

Murcielago,
Ma bucura faptul ca ai cunostinte in domeniul gastronomiei.
Eu sunt o incepatoare in domeniu, dar ma straduiesc sa invat si perseverez pentru ca-mi place.

murcielago
•  29.01.2010 00:10:10

lucia...sunt greu de multumit...dar si reteta asta o stiu...e delicioasa..chiar e pe gustul meu....
bravo!!

lucia_bp
•  03.10.2009 09:18:55

Sunt buni ! Incearca-i si nu-ti va parea rau !

mereucutine
•  28.09.2009 15:23:40

trebuie sa fie foarte bun!

lucia_bp
•  24.03.2011 06:20:40

Levix, sunt onorata de aprecierea ta.
Multumesc !

lucia_bp
•  08.02.2009 08:27:51

Multumesc pentru aprecieri .

djprometeu
•  04.02.2009 02:39:40

asta mai da reteta...foarte interesanta. bravo. nota 100

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei carnati in aluat