Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare.
O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini.
Costita o taiem feliute si o rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei.
Din oua pregatim niste ochiuri.
Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rupem mamaliga in 3, sau puteti face una mai mare sa pregatiti mai mult bulzuri.
Luam prima bucata de mamaliga, o intindem in maini, presaram putin cas ras, cateva feliute de costita si formam o minge, pe care o aplatizam putin. La fel procedam si cu celelalte.
Intr-o tava punem hartie de copt si asezam bulzurile.
Deasupra asezam cate un ochi si mai presaram putin cas.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-15 minute.
Le scoatem cand sunt gata, lasam 2-3 minute sa se racoreasca si servim.
Poate fi servit simplu sau cu smantana!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii