ALUAT :
Din ulei, apa, sare, piper, verdeata si faina, se framanta un aluat, pana devine neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. El trebuie sa fie picant si aromat.
Se pune la frigider pana se pregatesc ciupercile.
Aluatul pregatit, dupa coacere, este foarte satios, cu aspect sfaramicios.
UMPLUTURA: Se spala si cutata ciupercile, se taie feliute si se calesc cu ceapa tocata, in ulei, pana se inmoaie.
Dupa ce s-au racit, se adauga galbenusurile, pe rand (eu le-am pus deodata), pesmetul, verdeata, se sareaza si pipereaza, apoi albusurile batute spuma, amestecand usor.
Din aluat se intinde o foaie, se pune in forma unsa (tapetata cu hartie). Se inteapa foaia in cateva locuri cu furculita, apoi se rastoarna compozitia cu ciuperci si se niveleaza.
Daca va ramane putin aluat puteti sa taiati cateva fasii sau forme si sa le puneti pe deasupra.
Se da la cuptorul incins, pentru 30-35 min, la foc potrivit, pana ce aluatul prinde o usoara culoare aurie.
Se serveste calda, cu smantana.
Se poate fierbe in bain-marie, dar atunci timpul se dubleaza.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii