Briose cu Branza

Postat pe: 09-12-2011
(0)

Ingrediente

500 g faina ”000” proaspat cernuta
5 g praf de copt - Dr Oetker
5 g concentrat de legume
75 g blue cheese (eu am inlocuit aceasta branza cu Camembert - Blanchette)
o mana de arpagic (aceasta este ”unitatea de masura” mentionata in reteta originala - eu nu am avut arpagic, asa incat am folosit 1/2 dintr-o ceapa mare)
o mana de coriandru taiat (eu am folosit o lingurita plina cu coriandru uscat)
o mana de busuioc taiat (eu am folosit o lingurita plina cu busuioc maruntit)
2 oua
260 ml lapte uht
65 ml ulei de masline extravirgin
125 mg branza de capra

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
* Branza camembert se taie cubulete.
* Branza de capra se rade pe razatoare.

* Se amesteca intr-un vas cu diametru mare toate ingredientele solide: faina, praful de copt, concentratul de legume, arpagicul / ceapa, coriandrul, busuiocul, branza camembert, branza de capra. Se pastreaza putina branza de capra rasa si verdeata pentru a fi asezate deasupra aluatului pregatit, in tava.

* Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: ouale, laptele uleiul. Amestecul se mixeaza cu ajutorul mixerului electric initial la viteza inferioara pana cand compozitia devine omogena iar laptele se spumeaza usor.

* Compozitia realizata din ingredientele lichide se pune peste cea realizata din ingrediente solide. Amestecul rezultat se mixeaza cu ajutorul mixerului, folosind paletele spiralate, pana la obtinerea unei compozitii omogene.

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
* Se aseaza hartiutele de copt pentru briose in tava. Am folosit hartiute colorate, cu floricele, care mi-au placut foarte mult.

* Cu ajutorul a doua linguri se pune cate o portie de aluat in forme, astfel incat sa nu depaseasca mai mult de 3/4 din acestea.
* Se pune la suprafata branza de capra rasa si verdeturi maruntite.

* Briosele se pun in cuptor, pe nivelul mediu al acestuia, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute, timp in care ele cresc si devin aurii: -)
* Se scoate tava din cuptor si se lasa briosele sa se raceasca putin in forme.
Se servesc caldute cu unt: -). Sunt minunate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Briose cu Branza" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Briose cu Branza