Briose cu Branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose cu Branza

Ingrediente

  • - 500 g faina ”000” proaspat cernuta
  • - 5 g praf de copt - Dr Oetker
  • - 5 g concentrat de legume
  • - 75 g blue cheese (eu am inlocuit aceasta branza cu Camembert - Blanchette)
  • - o mana de arpagic (aceasta este ”unitatea de masura” mentionata in reteta originala - eu nu am avut arpagic, asa incat am folosit 1/2 dintr-o ceapa mare)
  • - o mana de coriandru taiat (eu am folosit o lingurita plina cu coriandru uscat)
  • - o mana de busuioc taiat (eu am folosit o lingurita plina cu busuioc maruntit)
  • - 2 oua
  • - 260 ml lapte uht
  • - 65 ml ulei de masline extravirgin
  • - 125 mg branza de capra

Mod de preparare

* Branza camembert se taie cubulete.
* Branza de capra se rade pe razatoare.

* Se amesteca intr-un vas cu diametru mare toate ingredientele solide: faina, praful de copt, concentratul de legume, arpagicul / ceapa, coriandrul, busuiocul, branza camembert, branza de capra. Se pastreaza putina branza de capra rasa si verdeata pentru a fi asezate deasupra aluatului pregatit, in tava.

* Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: ouale, laptele uleiul. Amestecul se mixeaza cu ajutorul mixerului electric initial la viteza inferioara pana cand compozitia devine omogena iar laptele se spumeaza usor.

* Compozitia realizata din ingredientele lichide se pune peste cea realizata din ingrediente solide. Amestecul rezultat se mixeaza cu ajutorul mixerului, folosind paletele spiralate, pana la obtinerea unei compozitii omogene.

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
* Se aseaza hartiutele de copt pentru briose in tava. Am folosit hartiute colorate, cu floricele, care mi-au placut foarte mult.

* Cu ajutorul a doua linguri se pune cate o portie de aluat in forme, astfel incat sa nu depaseasca mai mult de 3/4 din acestea.
* Se pune la suprafata branza de capra rasa si verdeturi maruntite.

* Briosele se pun in cuptor, pe nivelul mediu al acestuia, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute, timp in care ele cresc si devin aurii: -)
* Se scoate tava din cuptor si se lasa briosele sa se raceasca putin in forme.
Se servesc caldute cu unt: -). Sunt minunate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ciorba de curcan, cu taitei
Bucataras.RO

Ciorba de curcan, cu taitei

A iesit o ciorbica tare buna, numai buna de servit pe vremea asta rece!

Ciorba de curcan, cu taitei
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos