Branza la Burduf

Postat pe: 24-01-2013
(2)

Ingrediente

branza de oaie
cas proaspat
Telemea de vaca 2 kg
Branza dulce 1 kg
smantana 500gr
3 ardei grasi (verde rosu si galben)
3 ardei iuti diferit colorati
o creanga de busuioc
o creanga de cimbru
sare
2 bufturi de porc sau 5 de miel

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Branza de oaie, proaspata si bine uscata o taiem felii dupa care o framantam pentru a nu mai avea cocoloase. Sarea trebuie minim 75 de grame/kg de branza si tot ar mai trebui. Telemeaua de vaca scoasa de la putina va fi taiata felii si pusa separat.

La branza dulce punem sare in aceasi proportie si smantana. Toti ardeii ii taiem fideluta lunga si subtire, la fel si ardeii iuti. Alegem frunzele de la busuioc si de la cimbru si le tocam marunt.

Intr-un vas mare punem branza cu smantana verdeata, ardeii si casul framantat urmand sa le amestecam bine.

De buftul de porc sau de oaie trebuie sa avem grija astfel incat sa stea la sare cu otet si ceapa macar 3 zile dupa care spalat in apa cu bicarbonat.

Peste amestecul de branza sfaramam feliile de telemea in 3-4 bucati ca sa putem sa le asezam in burduf. Burduful plin cu amestecul de branza va fi cusut dupa care cu o sfoara il legam de ambele capete. Modalitatile de legare sunt diverse.

Burduful plin si legat se tavaleste in sare pe o parte si alta se urca in pod si la culmea casei se agata sau in locuri special amenajate.

Branza de burduf astfel obtinuta va sta la odihna peste 120 de zile numai atunci putem considera o branza buna, matura care sa starneasca poftele cele mai simandicoase.
Poate sta la rang de cinste alaturi de un ceaun cu jumari, de mate fierte sau afumate, ca aperitiv. Rare sunt meniurile unde nu putem asocia si branza de burduf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Branza la Burduf" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

xanora
•  31.01.2013 21:10:45

Of, Doamne,ce imi faci tu mie!!! Eu stiam ca se face altfel branza de burduf si ca se pastreaza doar in burta de oaie sau capra, dar cum nu am facut nu ma bag...In fine, ideea ca toate aceste branzeturi se vor amesteca in miresme si savoare....nota 20!

danielcozma391
•  24.01.2013 15:29:19

In trecatorile ce fac laegatura intre o parte si alta a muntelui ,la targurile de duminica si de produse BIO ,gasim adevarata branza la burduf.
In lanturile de magazine ve-ti gasi facaturi de o mai buna sau mai slaba calitate

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Branza la Burduf