Branza la Burduf

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • branza de oaie
  • cas proaspat
  • Telemea de vaca 2 kg
  • Branza dulce 1 kg
  • smantana 500gr
  • 3 ardei grasi (verde rosu si galben)
  • 3 ardei iuti diferit colorati
  • o creanga de busuioc
  • o creanga de cimbru
  • sare
  • 2 bufturi de porc sau 5 de miel

Mod de preparare

Branza de oaie, proaspata si bine uscata o taiem felii dupa care o framantam pentru a nu mai avea cocoloase. Sarea trebuie minim 75 de grame/kg de branza si tot ar mai trebui. Telemeaua de vaca scoasa de la putina va fi taiata felii si pusa separat.

La branza dulce punem sare in aceasi proportie si smantana. Toti ardeii ii taiem fideluta lunga si subtire, la fel si ardeii iuti. Alegem frunzele de la busuioc si de la cimbru si le tocam marunt.

Intr-un vas mare punem branza cu smantana verdeata, ardeii si casul framantat urmand sa le amestecam bine.

De buftul de porc sau de oaie trebuie sa avem grija astfel incat sa stea la sare cu otet si ceapa macar 3 zile dupa care spalat in apa cu bicarbonat.

Peste amestecul de branza sfaramam feliile de telemea in 3-4 bucati ca sa putem sa le asezam in burduf. Burduful plin cu amestecul de branza va fi cusut dupa care cu o sfoara il legam de ambele capete. Modalitatile de legare sunt diverse.

Burduful plin si legat se tavaleste in sare pe o parte si alta se urca in pod si la culmea casei se agata sau in locuri special amenajate.

Branza de burduf astfel obtinuta va sta la odihna peste 120 de zile numai atunci putem considera o branza buna, matura care sa starneasca poftele cele mai simandicoase.
Poate sta la rang de cinste alaturi de un ceaun cu jumari, de mate fierte sau afumate, ca aperitiv. Rare sunt meniurile unde nu putem asocia si branza de burduf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
2
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
5
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos