Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul.
Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul.
Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel, sa nu scapati mai mult sau puteti pune mai putina sare.
Cernem faina, o punem treptat in compozitie, mixam.
Cand nu mai putem folosi mixerul, amestecam cu mainile.
Punem aluatul in folie, il dam 20-30 de minute la frigider.
Dupa ce trece acest timp, presaram faina pe masa de lucru, scoatem aluatul.
Rupem cam jumatate din el, intindem o foaie potrivit de groasa, decupam biscuitii.
Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putina distanta intre ei.
Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 10-12 minute, cat se rumenesc usor deasupra. La fel procedam si cu restul de aluat.
Cand sunt gata, ii scoatem din tava intr-o cutie metalica cu capac, ii lasam sa se raceasca, apoi punem si capacul.
Din aceasta cantitate va ies cam 55-60 de bucati.
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersiciUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Comentarii