Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie sfaramicioasa, dar inca se mai pot vedea bucatele de margarina. Nu se amesteca prea mult pentru a nu se topi margarina. Adaugam parmezanul, jumatate din cantitatea de branza gouda si chimenul si mai amestecam cateva secunde. Punem cate putin din smantana si amestecam cu o lingura la inceput, apoi cu mana atat cat sa se formeze un aluat, nu mai mult.
Punem aluatul pe o bucata de hartie de copt si il intindem intr-o foaie potrivit de groasa. Presaram restul de branza rasa si il pliem in doua. Taiem biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde si ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 180ºC, pentru cca 20 de minute sau pana se rumenesc putin.
In compozitie se poate folosi orice fel de branza maturata.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii