Bilute din Crutoane si Cascaval

Complexitate
redusa
Bilute din Crutoane si Cascaval

Ingrediente

  • -450 g crutoane de paine
  • -1 ceapa
  • -2-3 oua
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • -500 ml lapte
  • -cubulete de cascaval
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -unt pt tava

Mod de preparare

Caliti ceapa tocata in putin ulei incins pana devine translucida. Lasati la racit. Adaugati-o peste crutoanele puse intr-un bol. Separat, bateti ouale cu patrunjelul tocat marunt, sare si piper, dupa gust apoi, inglobati 400 ml lapte.

Turnati compozitia cu oua peste crutoane, amestecati putin si lasati 10 min in asteptare, ca sa se absoarba laptele in crutoane.

Frecati energic cu o lingura de lemn, cat sa se zdrobeasca grosier crutoanele si la nevoie adaugati restul de lapte cat sa obtineti o compozitie nu foarte moale, dar care poate fi modelata. Potriviti gustul de sare si piper.

Formati bilute (de marimea dorita) punand in mijloc cate un cubulet de cascaval.
Transferati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru ca bilutele sa se gatesca in aburi.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 25- 30 min, la 180 grade sau pana cand bilutele sunt facute si usor rumenite. Bilutele din crutoane si cascaval sunt foarte gustoase si se consuma calde.

Se pot servi simple, fie stropite cu unt topit, fie alaturi de iaurt / smantana.
Pot constitui o garnitura potrivita langa friptura sau carne fiarta, in combinatie cu diferite sosuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.