Caliti ceapa tocata in putin ulei incins pana devine translucida. Lasati la racit. Adaugati-o peste crutoanele puse intr-un bol. Separat, bateti ouale cu patrunjelul tocat marunt, sare si piper, dupa gust apoi, inglobati 400 ml lapte.
Turnati compozitia cu oua peste crutoane, amestecati putin si lasati 10 min in asteptare, ca sa se absoarba laptele in crutoane.
Frecati energic cu o lingura de lemn, cat sa se zdrobeasca grosier crutoanele si la nevoie adaugati restul de lapte cat sa obtineti o compozitie nu foarte moale, dar care poate fi modelata. Potriviti gustul de sare si piper.
Formati bilute (de marimea dorita) punand in mijloc cate un cubulet de cascaval.
Transferati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru ca bilutele sa se gatesca in aburi.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 25- 30 min, la 180 grade sau pana cand bilutele sunt facute si usor rumenite. Bilutele din crutoane si cascaval sunt foarte gustoase si se consuma calde.
Se pot servi simple, fie stropite cu unt topit, fie alaturi de iaurt / smantana.
Pot constitui o garnitura potrivita langa friptura sau carne fiarta, in combinatie cu diferite sosuri.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii