Bilute din Crutoane si Cascaval

Complexitate
redusa
Bilute din Crutoane si Cascaval

Ingrediente

  • -450 g crutoane de paine
  • -1 ceapa
  • -2-3 oua
  • -patrunjel verde, tocat marunt
  • -500 ml lapte
  • -cubulete de cascaval
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -unt pt tava

Mod de preparare

Caliti ceapa tocata in putin ulei incins pana devine translucida. Lasati la racit. Adaugati-o peste crutoanele puse intr-un bol. Separat, bateti ouale cu patrunjelul tocat marunt, sare si piper, dupa gust apoi, inglobati 400 ml lapte.

Turnati compozitia cu oua peste crutoane, amestecati putin si lasati 10 min in asteptare, ca sa se absoarba laptele in crutoane.

Frecati energic cu o lingura de lemn, cat sa se zdrobeasca grosier crutoanele si la nevoie adaugati restul de lapte cat sa obtineti o compozitie nu foarte moale, dar care poate fi modelata. Potriviti gustul de sare si piper.

Formati bilute (de marimea dorita) punand in mijloc cate un cubulet de cascaval.
Transferati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru ca bilutele sa se gatesca in aburi.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 25- 30 min, la 180 grade sau pana cand bilutele sunt facute si usor rumenite. Bilutele din crutoane si cascaval sunt foarte gustoase si se consuma calde.

Se pot servi simple, fie stropite cu unt topit, fie alaturi de iaurt / smantana.
Pot constitui o garnitura potrivita langa friptura sau carne fiarta, in combinatie cu diferite sosuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura