Barcute cu branza si mac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Barcute cu branza si mac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura mac
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr cas de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 crengute marar verde
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.
Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.
Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.
Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.
Aluatul dospit il impartim in 7 bile.
Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.
Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Bucataras.RO

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti