Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.
Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.
Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.
Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.
Aluatul dospit il impartim in 7 bile.
Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.
Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii