Aperitive cu Bacon si Hrean

Complexitate
redusa
Aperitive cu Bacon si Hrean

Ingrediente

  • -50 g drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -100 ml lapte, caldut
  • -150 g bacon / costita afumata, taiat cubulete mici
  • -ulei
  • -1 kg faina, cernuta
  • -250 g unt / margarina, moale
  • -1 ou
  • -2 cartofi mari, fierti si pisati
  • -2 linguri cu varf pasta de hrean ras (la borcan)
  • -2 linguri sare
  • -160-180 g smantana, la temperatura camerei
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -chimen pentru t presarat (optional)

Mod de preparare

Amestecati drojdia cu zahar, diluati cu lapte caldut si amestecati pana ce zaharul este topit. Presarati deasupra 1 lingura de faina si lasati acoperit, la crescut, in loc cald.

Intre timp, prajiti bucatelele de bacon / costita afumata in putin ulei.

Puneti intr-un vas mai mare restul ingredientelor (mai putin smantana), adaugati drojdia activata, baconul prajit si amestecati. Adaugati treptat smantana si framantati un aluat omogen care se desprinde de vas si mana. Dati forma de bila si lasati cca 30 min la dospit, in vas acoperit.

Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si intindeti o foaie dreptunghiulara groasa de 1 deget - cca 1,5 cm. Impaturiti-o in doua, apoi in patru si lasati aluatul inca o data la crescut pentru 25- 30 min, in vasul acoperit.

Intindeti din nou aluatul intr-o foaie de aproximativ 1,5- 2 cm grosime. Crestati-l cu un cutit, tragand cu varful linii pe ambele directii, stantand astfel patratele mici, apoi decupati cu o forma rotunda sau patrata. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati-le foarte aproape unele langa altele, obligand aluatul sa creasca in sus si nu in lateral.

* Adunati aluatul ramas in urma decuparii, intindeti-l in foaie groasa de 1 deget, trasati linii cu cutitul si decupati din nou. Repetati pana folositi tot aluatul.

Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte si presarati cu chimen (optional).

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Serviti caldute sau reci, simple sau alaturi de o cana cu ceai ori lapte.
Fiind picante, aceste aperitive se potrivesc de minune si alaturi de un pahar cu bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.