Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)

Complexitate
redusa
Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)

Ingrediente

  • Pentru bouchee
  • 1 cutie de foietaj (2 foi)
  • 1 ou
  • forme rotunde de taiat (una mai mare si una mai mica)
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingura unt
  • 1 conserva de ciuperci (mica)
  • 1 ceapa shallot (se poate folosi, verde sau uscata)
  • 1 catel de usturoi
  • marar dupa gust
  • 2 linguri de lapte pentru frisca sau smantana (eu am folosit smantana)
  • sare si piper dupa gust
  • marar proaspat sau frunze de cepa verde pentru decor

Mod de preparare

Din cantitatile de mai sus ies aproximativ 30 de bucati (depinde de forma pe care o folositi la taiat.

Se preincalzeste cuptorul la temperatura mare (400 F sau 200 C).
Se scoate din cutie foaia de aluat se pune pe blatul de lucru infainat si se decupeaza rondelele.

Se impart apoi in jumatate si una din cele doua jumatati se decupeaza pe mijloc cu forma rotunda mai mica... va rezulta un cerc. Rondelele nedecupate se ung cu ou batut si deaspura se lipeste cate un cerc, se apasa usor de tot cu degetul ca s se lipeasca si se aseaza in tava. Cand sant toate gata, se pun in cuptor.

Se coc aproximativ 12 minute sau pana devin aurii.
Se scot din tava, se pun pe un gratar si se lasa la racit.

Dupa racire, daca sant cumva prea inchise, cu degetul se apasa fundul bouchee-ului ca sa se adanceasca gaura care ulterior, va fi umpluta. Se pun in cutie, captusita cu servetele, se pune capacul, se pastreaza cateva saptamani la temperatura camerei.

Pentru umplutura, topim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile tocate si stoarse bine de sucul in care au fost, se adauga ceapa shallot tocata marunt, usturoiul tocat si mararul. Se amesteca pe foc cateva minute, apoi se adauga smantana (frisca neindulcita) si se ia de pe foc. Se amesteca, se drege de sare si piper... se aseza intr-o cutiuta, se pune la frigider, se pastreaza cateva zile.

Inainte cu 4 ore de venirea musafirilor, se scot boucheers din cutia in care le-am pus spre pastrare (asta daca le facem din timp, adica cu vreo 1-2 saptamani inainte).

Se umple fiecare vol-au-vent cu ciuperci, se seaza pe platouri, se decoreaza cu frunza proaspete de marar sau cu frunze de ceapa verde.

Rotocoalele de aluat care cad de la decuparea cercurilor, nu se arunca, se pastreaza, se coc si alea, exact asa cum sant, se pastreaza impreuna cu bouchee-rele in cutie, pana la o eventuala folosire.

Eu am facut o pasta de somon afumat si, pe fiecare bulinuta am pus un mot de pasta... a iesit un aperitiv super si asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Ciorba de burta cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de burta cu legume

,,Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" ,, Am eu un cufar fermecat -cu condimente DeliKat "' ,...

Ciorba de burta cu legume
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute