Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)

Complexitate
redusa
Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)

Ingrediente

  • Pentru bouchee
  • 1 cutie de foietaj (2 foi)
  • 1 ou
  • forme rotunde de taiat (una mai mare si una mai mica)
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingura unt
  • 1 conserva de ciuperci (mica)
  • 1 ceapa shallot (se poate folosi, verde sau uscata)
  • 1 catel de usturoi
  • marar dupa gust
  • 2 linguri de lapte pentru frisca sau smantana (eu am folosit smantana)
  • sare si piper dupa gust
  • marar proaspat sau frunze de cepa verde pentru decor

Mod de preparare

Din cantitatile de mai sus ies aproximativ 30 de bucati (depinde de forma pe care o folositi la taiat.

Se preincalzeste cuptorul la temperatura mare (400 F sau 200 C).
Se scoate din cutie foaia de aluat se pune pe blatul de lucru infainat si se decupeaza rondelele.

Se impart apoi in jumatate si una din cele doua jumatati se decupeaza pe mijloc cu forma rotunda mai mica... va rezulta un cerc. Rondelele nedecupate se ung cu ou batut si deaspura se lipeste cate un cerc, se apasa usor de tot cu degetul ca s se lipeasca si se aseaza in tava. Cand sant toate gata, se pun in cuptor.

Se coc aproximativ 12 minute sau pana devin aurii.
Se scot din tava, se pun pe un gratar si se lasa la racit.

Dupa racire, daca sant cumva prea inchise, cu degetul se apasa fundul bouchee-ului ca sa se adanceasca gaura care ulterior, va fi umpluta. Se pun in cutie, captusita cu servetele, se pune capacul, se pastreaza cateva saptamani la temperatura camerei.

Pentru umplutura, topim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile tocate si stoarse bine de sucul in care au fost, se adauga ceapa shallot tocata marunt, usturoiul tocat si mararul. Se amesteca pe foc cateva minute, apoi se adauga smantana (frisca neindulcita) si se ia de pe foc. Se amesteca, se drege de sare si piper... se aseza intr-o cutiuta, se pune la frigider, se pastreaza cateva zile.

Inainte cu 4 ore de venirea musafirilor, se scot boucheers din cutia in care le-am pus spre pastrare (asta daca le facem din timp, adica cu vreo 1-2 saptamani inainte).

Se umple fiecare vol-au-vent cu ciuperci, se seaza pe platouri, se decoreaza cu frunza proaspete de marar sau cu frunze de ceapa verde.

Rotocoalele de aluat care cad de la decuparea cercurilor, nu se arunca, se pastreaza, se coc si alea, exact asa cum sant, se pastreaza impreuna cu bouchee-rele in cutie, pana la o eventuala folosire.

Eu am facut o pasta de somon afumat si, pe fiecare bulinuta am pus un mot de pasta... a iesit un aperitiv super si asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chiftele din peste cu ciuperci
Bucataras.RO

Chiftele din peste cu ciuperci

Inca o reteta cu peste, numai buna in aceste zile, cand este dezlegare la peste. Ai mei le-au mancat mai ceva ca pe cele cu...

Chiftele din peste cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola