Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)

Complexitate
redusa
Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)

Ingrediente

  • Pentru bouchee
  • 1 cutie de foietaj (2 foi)
  • 1 ou
  • forme rotunde de taiat (una mai mare si una mai mica)
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingura unt
  • 1 conserva de ciuperci (mica)
  • 1 ceapa shallot (se poate folosi, verde sau uscata)
  • 1 catel de usturoi
  • marar dupa gust
  • 2 linguri de lapte pentru frisca sau smantana (eu am folosit smantana)
  • sare si piper dupa gust
  • marar proaspat sau frunze de cepa verde pentru decor

Mod de preparare

Din cantitatile de mai sus ies aproximativ 30 de bucati (depinde de forma pe care o folositi la taiat.

Se preincalzeste cuptorul la temperatura mare (400 F sau 200 C).
Se scoate din cutie foaia de aluat se pune pe blatul de lucru infainat si se decupeaza rondelele.

Se impart apoi in jumatate si una din cele doua jumatati se decupeaza pe mijloc cu forma rotunda mai mica... va rezulta un cerc. Rondelele nedecupate se ung cu ou batut si deaspura se lipeste cate un cerc, se apasa usor de tot cu degetul ca s se lipeasca si se aseaza in tava. Cand sant toate gata, se pun in cuptor.

Se coc aproximativ 12 minute sau pana devin aurii.
Se scot din tava, se pun pe un gratar si se lasa la racit.

Dupa racire, daca sant cumva prea inchise, cu degetul se apasa fundul bouchee-ului ca sa se adanceasca gaura care ulterior, va fi umpluta. Se pun in cutie, captusita cu servetele, se pune capacul, se pastreaza cateva saptamani la temperatura camerei.

Pentru umplutura, topim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile tocate si stoarse bine de sucul in care au fost, se adauga ceapa shallot tocata marunt, usturoiul tocat si mararul. Se amesteca pe foc cateva minute, apoi se adauga smantana (frisca neindulcita) si se ia de pe foc. Se amesteca, se drege de sare si piper... se aseza intr-o cutiuta, se pune la frigider, se pastreaza cateva zile.

Inainte cu 4 ore de venirea musafirilor, se scot boucheers din cutia in care le-am pus spre pastrare (asta daca le facem din timp, adica cu vreo 1-2 saptamani inainte).

Se umple fiecare vol-au-vent cu ciuperci, se seaza pe platouri, se decoreaza cu frunza proaspete de marar sau cu frunze de ceapa verde.

Rotocoalele de aluat care cad de la decuparea cercurilor, nu se arunca, se pastreaza, se coc si alea, exact asa cum sant, se pastreaza impreuna cu bouchee-rele in cutie, pana la o eventuala folosire.

Eu am facut o pasta de somon afumat si, pe fiecare bulinuta am pus un mot de pasta... a iesit un aperitiv super si asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia