Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)

Complexitate
redusa
Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)

Ingrediente

  • Pentru bouchee
  • 1 cutie de foietaj (2 foi)
  • 1 ou
  • forme rotunde de taiat (una mai mare si una mai mica)
  • Pentru umplutura:
  • 1 lingura unt
  • 1 conserva de ciuperci (mica)
  • 1 ceapa shallot (se poate folosi, verde sau uscata)
  • 1 catel de usturoi
  • marar dupa gust
  • 2 linguri de lapte pentru frisca sau smantana (eu am folosit smantana)
  • sare si piper dupa gust
  • marar proaspat sau frunze de cepa verde pentru decor

Mod de preparare

Din cantitatile de mai sus ies aproximativ 30 de bucati (depinde de forma pe care o folositi la taiat.

Se preincalzeste cuptorul la temperatura mare (400 F sau 200 C).
Se scoate din cutie foaia de aluat se pune pe blatul de lucru infainat si se decupeaza rondelele.

Se impart apoi in jumatate si una din cele doua jumatati se decupeaza pe mijloc cu forma rotunda mai mica... va rezulta un cerc. Rondelele nedecupate se ung cu ou batut si deaspura se lipeste cate un cerc, se apasa usor de tot cu degetul ca s se lipeasca si se aseaza in tava. Cand sant toate gata, se pun in cuptor.

Se coc aproximativ 12 minute sau pana devin aurii.
Se scot din tava, se pun pe un gratar si se lasa la racit.

Dupa racire, daca sant cumva prea inchise, cu degetul se apasa fundul bouchee-ului ca sa se adanceasca gaura care ulterior, va fi umpluta. Se pun in cutie, captusita cu servetele, se pune capacul, se pastreaza cateva saptamani la temperatura camerei.

Pentru umplutura, topim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile tocate si stoarse bine de sucul in care au fost, se adauga ceapa shallot tocata marunt, usturoiul tocat si mararul. Se amesteca pe foc cateva minute, apoi se adauga smantana (frisca neindulcita) si se ia de pe foc. Se amesteca, se drege de sare si piper... se aseza intr-o cutiuta, se pune la frigider, se pastreaza cateva zile.

Inainte cu 4 ore de venirea musafirilor, se scot boucheers din cutia in care le-am pus spre pastrare (asta daca le facem din timp, adica cu vreo 1-2 saptamani inainte).

Se umple fiecare vol-au-vent cu ciuperci, se seaza pe platouri, se decoreaza cu frunza proaspete de marar sau cu frunze de ceapa verde.

Rotocoalele de aluat care cad de la decuparea cercurilor, nu se arunca, se pastreaza, se coc si alea, exact asa cum sant, se pastreaza impreuna cu bouchee-rele in cutie, pana la o eventuala folosire.

Eu am facut o pasta de somon afumat si, pe fiecare bulinuta am pus un mot de pasta... a iesit un aperitiv super si asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie