Ingrediente
● Pentru bouchee |
● 1 cutie de foietaj (2 foi) |
● 1 ou |
● forme rotunde de taiat (una mai mare si una mai mica) |
● Pentru umplutura: |
● 1 lingura unt |
● 1 conserva de ciuperci (mica) |
● 1 ceapa shallot (se poate folosi, verde sau uscata) |
● 1 catel de usturoi |
● marar dupa gust |
● 2 linguri de lapte pentru frisca sau smantana (eu am folosit smantana) |
● sare si piper dupa gust |
● marar proaspat sau frunze de cepa verde pentru decor |
Mod de preparare
Din cantitatile de mai sus ies aproximativ 30 de bucati (depinde de forma pe care o folositi la taiat.
Se preincalzeste cuptorul la temperatura mare (400 F sau 200 C).
Se scoate din cutie foaia de aluat se pune pe blatul de lucru infainat si se decupeaza rondelele.
Se impart apoi in jumatate si una din cele doua jumatati se decupeaza pe mijloc cu forma rotunda mai mica... va rezulta un cerc. Rondelele nedecupate se ung cu ou batut si deaspura se lipeste cate un cerc, se apasa usor de tot cu degetul ca s se lipeasca si se aseaza in tava. Cand sant toate gata, se pun in cuptor.
Se coc aproximativ 12 minute sau pana devin aurii.
Se scot din tava, se pun pe un gratar si se lasa la racit.
Dupa racire, daca sant cumva prea inchise, cu degetul se apasa fundul bouchee-ului ca sa se adanceasca gaura care ulterior, va fi umpluta. Se pun in cutie, captusita cu servetele, se pune capacul, se pastreaza cateva saptamani la temperatura camerei.
Pentru umplutura, topim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile tocate si stoarse bine de sucul in care au fost, se adauga ceapa shallot tocata marunt, usturoiul tocat si mararul. Se amesteca pe foc cateva minute, apoi se adauga smantana (frisca neindulcita) si se ia de pe foc. Se amesteca, se drege de sare si piper... se aseza intr-o cutiuta, se pune la frigider, se pastreaza cateva zile.
Inainte cu 4 ore de venirea musafirilor, se scot boucheers din cutia in care le-am pus spre pastrare (asta daca le facem din timp, adica cu vreo 1-2 saptamani inainte).
Se umple fiecare vol-au-vent cu ciuperci, se seaza pe platouri, se decoreaza cu frunza proaspete de marar sau cu frunze de ceapa verde.
Rotocoalele de aluat care cad de la decuparea cercurilor, nu se arunca, se pastreaza, se coc si alea, exact asa cum sant, se pastreaza impreuna cu bouchee-rele in cutie, pana la o eventuala folosire.
Eu am facut o pasta de somon afumat si, pe fiecare bulinuta am pus un mot de pasta... a iesit un aperitiv super si asta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)" nu uita sa ii faci un review.
Se preincalzeste cuptorul la temperatura mare (400 F sau 200 C).
Se scoate din cutie foaia de aluat se pune pe blatul de lucru infainat si se decupeaza rondelele.
Se impart apoi in jumatate si una din cele doua jumatati se decupeaza pe mijloc cu forma rotunda mai mica... va rezulta un cerc. Rondelele nedecupate se ung cu ou batut si deaspura se lipeste cate un cerc, se apasa usor de tot cu degetul ca s se lipeasca si se aseaza in tava. Cand sant toate gata, se pun in cuptor.
Se coc aproximativ 12 minute sau pana devin aurii.
Se scot din tava, se pun pe un gratar si se lasa la racit.
Dupa racire, daca sant cumva prea inchise, cu degetul se apasa fundul bouchee-ului ca sa se adanceasca gaura care ulterior, va fi umpluta. Se pun in cutie, captusita cu servetele, se pune capacul, se pastreaza cateva saptamani la temperatura camerei.
Pentru umplutura, topim untul intr-o tigaie, adaugam ciupercile tocate si stoarse bine de sucul in care au fost, se adauga ceapa shallot tocata marunt, usturoiul tocat si mararul. Se amesteca pe foc cateva minute, apoi se adauga smantana (frisca neindulcita) si se ia de pe foc. Se amesteca, se drege de sare si piper... se aseza intr-o cutiuta, se pune la frigider, se pastreaza cateva zile.
Inainte cu 4 ore de venirea musafirilor, se scot boucheers din cutia in care le-am pus spre pastrare (asta daca le facem din timp, adica cu vreo 1-2 saptamani inainte).
Se umple fiecare vol-au-vent cu ciuperci, se seaza pe platouri, se decoreaza cu frunza proaspete de marar sau cu frunze de ceapa verde.
Rotocoalele de aluat care cad de la decuparea cercurilor, nu se arunca, se pastreaza, se coc si alea, exact asa cum sant, se pastreaza impreuna cu bouchee-rele in cutie, pana la o eventuala folosire.
Eu am facut o pasta de somon afumat si, pe fiecare bulinuta am pus un mot de pasta... a iesit un aperitiv super si asta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Aperitive - Bouchees cu Ciuperci (Vol-au-Vent)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
alinaraluca2000
• 23.12.2010 19:41:16
abia astept sa le fac, am intrat un pic doar sa le mai studiez, am bagat la cap si acum ma apuc de lucru
iuliajewel
• 04.12.2010 13:59:30
Ingenioasa adaptare a "vol-au-vent"; bine venita pentru vegetarieni, in special
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 14.04.2011 21:07:45
delicioase imi vine sa pap monitorul :P