Separati ouale. Frecati foarte bine galbenusurile cu un praf de sare. Separat, bateti spuma tare, albusurile, apoi combinati-le. Adaugati in amestecul de oua 50 g cascaval ras fin si potriviti de sare si piper. Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuporul incins, la foc potrivit pana se aureste frumos si este coapta. Rulati-o calda cu ajutorul unui servet umed si lasati-o la racit.
Intre timp pregatiti umplutura omogenizand foarte bine branza cu cascavalul ras, boiaua si potriviti de sare si piper. Repartizati in strat uniform compozitia cu branza pe foaia de rulada racita si desfacuta, apoi rulati la loc. Inveliti in folie alimentara si pastrati la rece.
Serviti aperitivul feliat.
Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se...
Desert placinta cu ciocolata / Galette des roisInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii