Aperitiv Frantuzesc

Postat pe: 25-12-2010
(0)

Ingrediente

10-12 clatite sarate
300 g sunca/jambon
200 g ciuperci
150 ml vin sec
100 ml smantana
cascaval ras
sare
piper
arome pt carne de porc
1 ou
patrunjel verde
o lingura rasa de faina

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Cantitatile de umplutura sunt bune pentru 10 maxim 12 clatite mici, cu diametrul de 15 cm.

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie marunt.

Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.

Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.

Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.

Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana.

Dati la cuptor inca 10-15 minute.
Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aperitiv Frantuzesc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aperitiv Frantuzesc