Aperitiv cu Mousse de Ton si Branza

Complexitate
redusa
Aperitiv cu Mousse de Ton si Branza

Ingrediente

  • Pentru blat 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri iaurt
  • un praf sare
  • 4 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 8 linguri branza rasa
  • Pentru mouse:
  • 200ml frisca fara zahar
  • 100 gr ricotta sau branza de vaci
  • sare
  • 200 gr ton la conserva
  • ardei gras
  • spanac sau rucola

Mod de preparare

Se face un blat din ingredientele mentionate astfel: se amesteca toate mai putin albusurile.

Albusurile se bat spuma si se adauga la urma amestecand lejer. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi in tavi de cozonac. Eu, cand s-au racit le-am taiat in doua pe lungime.

Crema:
Se bate frisca, se amesteca separat jumatate din cantitatea de ricotta cu tonul mixat, iar cealalta jumatate se amesteca cu spanac sau rucola mixata.

In ambele compozitii se adauga cate jumatate din cantitatea de frisca, se sareaza dupa gust. In crema de ton eu am adaugat bucatele de ardei gras rosu.

Se pune in tava in care s-a copt blatul folie alimentara, apoi se ansambleaza: primul blat, crema de ton, blat, crema cu spanac sau rucola, blat...

Se da la rece si se orneaza dupa cum va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)