Aperitiv Cu Dovlecei

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

o cutie mica de iaurt simplu (150 gr)
2 cutii faina folositi ca masura, cea de la iaurt 1/2 cutie mica iaurt cu ulei de masline
2 oua
1 plic praf de copt pt tarte si aluaturi sarate si pizza / puteti folosi un praf de copt clasic, dar fara sa fie vanilat
parmezan ras cat doriti eu am pus 40gr /sau cascaval, branza rasa
600 gr dovlecei
1-2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
oregan
sare

Mod de preparare

Taiati dovlecelul in rondele destul de subtiri, puneti uleiul si usturoiul in tigaie, si dovlecelul taiat, rumeniti putin, apoi adaugati putina apa si inabusiti pana cand se inmoaie dovlecelul. Scoateti usturoiul, sarati si lasati sa se raceasca, sa se scurga de apa care lasa. Intre timp amestecati bine, iaurtul, ouale, uleiul, parmezanul, faina, praful de copt si adaugati sare dupa gust.

Cand dovleceii s-au racit ii uscam putin pe un servet de hartie de bucatarieaasa nu raman prea uzi, apoi ii introducem in compozitia de mai sus. Tineti o mica parte, de pus deasupra.

Compozitia o puneti intr-o forma rotunda cu un diam. de circa 20-24 cm. unsa cu putin unt si presarata cu faina, deasupra puneti dovleceii tinuti deoparte, preparati oregan; bagati in cuptor la o temperatura de circa 180-200 grade C, 30-40 minute ... sau pana cand vedeti ca este gata.

Puteti folosi deasemenea si o forma de chec.
In loc de dovlecei, puteti folosi si alte legume, ardei gras, ceapa, vinete, etc.
La cea cu ardei, se pun 2 ardei grasi mai mari rosii/galbeni, taiati fasii, apoi caliti ca dovleceii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aperitiv Cu Dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta64
•  14.07.2011 23:55:46

Brigitteramona: Sa inteleg ca nu s-a copt bine inauntru ? Focul la coacere sa fie destul de mic . Se tine in cuptor pana cand se rumeneste bine deasupra. Testezi eventual cu scobitoarea .

brigitteramona
•  14.07.2011 20:01:11

oare de ce mi-a iesit compozitia clicoasa? :)

cristina_magheti
•  10.07.2009 14:06:24

pare faina .....o voi experimenta si eu si dupa aia va spun cum a iesit

stefy
•  20.02.2009 22:51:20

buona

zsuzsu
•  17.07.2008 15:44:45

mi se pare gustos

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aperitiv Cu Dovlecei