Altfel de Chec Aperitiv

Complexitate
redusa
Altfel de Chec Aperitiv

Ingrediente

  • Pentru 2 buc
  • -ulei
  • -susan
  • -cca 2 kg varza proaspata
  • -6 felii de paine / franzela
  • -4 oua
  • -250 g branza de burduf
  • -salam, taiat cubulete
  • -2- 4 linguri gris sau mai mult, astfel incat amestecul sa fie zemos, dar sa nu curga
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper
  • -250 g cascaval mozzarella, taiat felii mai groase
  • -50 g unt
  • -50 g cascaval ras
  • -smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Ungeti tavile de chec cu putin ulei, inclusiv peretii laterali si presarati cu susan. Lasati in asteptare.
Taiati varza fideluta sau tocati-o marunt, presarati 1 lingura de sare, amestecati putin fara sa framantati si dati deoparte 30 min.
Intre timp puneti pe foc o oala cu apa; cand apa fierbe adaugati varza stoarsa si lasati 15- 20 min la foc potrivit pana ce aceasta devine transparenta si este moale.
Lasati la scurs si racit intr-o strecuratoare.
Puneti feliile de paine la inmuiat in apa rece.
Treceti prin masina de tocat carne, atat painea stoarsa, cat si varza scursa si stoarsa din nou.
Amestecati intr-un bol tocatura impreuna cu ouale, branza, salamul, grisul, ardeiul rosu si mararul; condimentati cu sare, piper, dupa gust si omogenizati bine.
Umpleti pe jumatate tavile de chec cu amestecul obtinut, asezati la mijloc feliile de mozzarella, dea lungul tavii, si puneti restul de compozitie.
Distribuiti deasupra bucatele de unt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana cand se formeaza la partea superioara o crusta aurie.
Scoateti tavile, presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand cascavalul este topit si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar si stantati cu un cutit crusta de cascaval, inainte sa se intareasca, marcand viitoarele felii.
Lasati la racorit in tava, apoi rasturnati pe un platou.

Serviti feliat, fie cald sau rece, simplu sau stropit cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Clatite cu nuci si miere
Bucataras.RO

Clatite cu nuci si miere

Am facut o pasiune pentru Panini Maker de la Breville si de cand l-am primit, i-am si facut loc la bucatarie. Ma bucur sa va...

Clatite cu nuci si miere
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa