Altfel de Chec Aperitiv

Complexitate
redusa
Altfel de Chec Aperitiv

Ingrediente

  • Pentru 2 buc
  • -ulei
  • -susan
  • -cca 2 kg varza proaspata
  • -6 felii de paine / franzela
  • -4 oua
  • -250 g branza de burduf
  • -salam, taiat cubulete
  • -2- 4 linguri gris sau mai mult, astfel incat amestecul sa fie zemos, dar sa nu curga
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper
  • -250 g cascaval mozzarella, taiat felii mai groase
  • -50 g unt
  • -50 g cascaval ras
  • -smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Ungeti tavile de chec cu putin ulei, inclusiv peretii laterali si presarati cu susan. Lasati in asteptare.
Taiati varza fideluta sau tocati-o marunt, presarati 1 lingura de sare, amestecati putin fara sa framantati si dati deoparte 30 min.
Intre timp puneti pe foc o oala cu apa; cand apa fierbe adaugati varza stoarsa si lasati 15- 20 min la foc potrivit pana ce aceasta devine transparenta si este moale.
Lasati la scurs si racit intr-o strecuratoare.
Puneti feliile de paine la inmuiat in apa rece.
Treceti prin masina de tocat carne, atat painea stoarsa, cat si varza scursa si stoarsa din nou.
Amestecati intr-un bol tocatura impreuna cu ouale, branza, salamul, grisul, ardeiul rosu si mararul; condimentati cu sare, piper, dupa gust si omogenizati bine.
Umpleti pe jumatate tavile de chec cu amestecul obtinut, asezati la mijloc feliile de mozzarella, dea lungul tavii, si puneti restul de compozitie.
Distribuiti deasupra bucatele de unt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana cand se formeaza la partea superioara o crusta aurie.
Scoateti tavile, presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand cascavalul este topit si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar si stantati cu un cutit crusta de cascaval, inainte sa se intareasca, marcand viitoarele felii.
Lasati la racorit in tava, apoi rasturnati pe un platou.

Serviti feliat, fie cald sau rece, simplu sau stropit cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Tort ,,Fantezie de zmeura"
Bucataras.RO

Tort ,,Fantezie de zmeura"

Tort ,,Fantezie de zmeura"
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!