Altfel de Chec Aperitiv

Complexitate
redusa
Altfel de Chec Aperitiv

Ingrediente

  • Pentru 2 buc
  • -ulei
  • -susan
  • -cca 2 kg varza proaspata
  • -6 felii de paine / franzela
  • -4 oua
  • -250 g branza de burduf
  • -salam, taiat cubulete
  • -2- 4 linguri gris sau mai mult, astfel incat amestecul sa fie zemos, dar sa nu curga
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper
  • -250 g cascaval mozzarella, taiat felii mai groase
  • -50 g unt
  • -50 g cascaval ras
  • -smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Ungeti tavile de chec cu putin ulei, inclusiv peretii laterali si presarati cu susan. Lasati in asteptare.
Taiati varza fideluta sau tocati-o marunt, presarati 1 lingura de sare, amestecati putin fara sa framantati si dati deoparte 30 min.
Intre timp puneti pe foc o oala cu apa; cand apa fierbe adaugati varza stoarsa si lasati 15- 20 min la foc potrivit pana ce aceasta devine transparenta si este moale.
Lasati la scurs si racit intr-o strecuratoare.
Puneti feliile de paine la inmuiat in apa rece.
Treceti prin masina de tocat carne, atat painea stoarsa, cat si varza scursa si stoarsa din nou.
Amestecati intr-un bol tocatura impreuna cu ouale, branza, salamul, grisul, ardeiul rosu si mararul; condimentati cu sare, piper, dupa gust si omogenizati bine.
Umpleti pe jumatate tavile de chec cu amestecul obtinut, asezati la mijloc feliile de mozzarella, dea lungul tavii, si puneti restul de compozitie.
Distribuiti deasupra bucatele de unt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana cand se formeaza la partea superioara o crusta aurie.
Scoateti tavile, presarati uniform cascavalul ras si dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand cascavalul este topit si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar si stantati cu un cutit crusta de cascaval, inainte sa se intareasca, marcand viitoarele felii.
Lasati la racorit in tava, apoi rasturnati pe un platou.

Serviti feliat, fie cald sau rece, simplu sau stropit cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Branzoaicele Bunicii
4
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Lapte de Pasare
5
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Parteneri
Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Bucataras.RO

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou

Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.

Ciorba de salata cu jumari de porc, smantana si ou
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii